Acesta este alimentul terapeutic perfect
Sucul proaspat de morcovi este unul dintre cei mai buni detoxifianti ai ficatului, sangelui si tractului intestinal si echilibreaza pH-ul la nivelul intregului organism, atunci cand este consumat in cantitati de 1-1,5 litri pe zi
Sucul crud de morcovi reprezinta, probabil, alimentul terapeutic cu cele mai multe aplicatii din lume; alcalinizeaza, curata, hraneste si stimuleaza aproape fiecare sistem din corp; ca atare, este un antidot eficient pentru epuizarea nervoasa cauzata de regimuri lipsite de alimente crude esentiale, relatează portalul sanatate.bzi.ro.
Este o sursa abundenta de vitamine, minerale si enzime in forma asimilabila pentru celulele bolnave, dandu-le acestora combustibilul de care au nevoie pentru a elimina reziduurile si a se reface celulele. Are afinitate specifica pentru glandele suprarenale, care, datorita secretiei lor hormonale, sustin sistemul imunitar si ajuta la reglarea intregului sistem endocrin. Detoxifica ficatul, care are rolul de a filtra si hrani sangele – sangele este cel care transporta factorii imunitari spre diferitele tesuturi din corp.
Este un excelent supliment alimentar adecvat pentru persoanele care au herpes. Prin curatarea corpului de materiile reziduale moarte, sucul de morcovi reduce gravitatea eruptiilor de pe piele evidente atunci cand boala devine activa.
Sucul de morcovi poate fi folosit in amestec cu suc de castraveti si sfecla sau spanac in diverse afectiuni precum : colici, gastrita, obezitate, alergii, colita, guta, hemoroizi, inflamarea vezicii (cistita), reumatism, toxemie, amigdalita, pneumonie, dureri de cap, hipertensiune arteriala, epuizare, disfunctii menstruale, infertilitate, cancer, SIDA.
Aceasta doza, de 1-1,5 litri, poate produce, uneori, o pigmentare portocalie a pielii; in ciuda parerii incetatenite, aceasta nu este cauzata de caroten, ci se datoreaza bilei toxice care este elimiata din ficat de doza mare de suc de morcovi. Fluxul sangvin nu poate elimina bila suficient de repede prin rinichi si, de aceea, o elimina prin piele. Atunci cand ficatul va fi curat, pielea nu se va mai colora in portocaliu, oricat de mult suc de morcovi ati bea.