Albert Einstein și Marilyn Monroe – copil împreună?

Marilyn-Monroe-si-Albert-Einstein

loading...

Nici până în ziua de astăzi nu putem fi siguri dacă istorioara ce îi leagă pe cei doi este adevarată sau e doar o anecdotă fabricată pe seama celor două simboluri ale științei, respectiv filmului, dar cum fără foc nu iese fum, povestea s-ar putea să aibă un sâmbure de adevăr. Ce este sigur este că Albert Einstein și Marilyn Monroe se cunoșteau, fiind invitați în mai multe rânduri la evenimente cu conotație socială, uneori deplasările făcând ca aceștia să locuiască în același hotel.
Această situație avea să fie folosită în anii 80 ai secolului trecut chiar drept subiect al unei piese de teatru, apoi al unui film, în care personajele principale erau Albert Einstein, Marilyn Monroe, Joe DiMaggio – soțul lui Marilyn, și Joseph McCarthy – senator american și lider al campaniei anticomuniste de la mijlocul secolului trecut; personaje numite Profesorul, Actrița, Jucătorul și Senatorul. Într-una dintre scene Actrița bate la ușa camerei Profesorului, iar acesta o invită înăuntru. Discută despre faimă, strălucire și stele, iar Profesorul îi face o demonstrație a teoriei relativității folosind jucării, lanterne și baloane. Actrița îi mărturisește Profesorului că el se află în fruntea listei de oameni cu care ea ar vrea să împartă patul, dar până la punerea în practică sunt întrerupți de către Jucător care o căuta pe Actriță.
Nu aceasta este însă istorioara pe care vrem să v-o prezentăm, ci povestea care spune că, aflându-se la un astfel de eveniment social la care fuseseră invitați, Marilyn Monroe i-ar fi spus lui Einstein: „Nu-i așa că ar fi extraordinar dacă am face un copil care să aibă frumusețea mea și inteligența ta?”, idee față de care Einstein ar fi avut următoarea reacție: “Poate, dar dacă copilul nostru ar avea frumusețea mea și inteligența ta?”

Sursa: asara.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *