Aplică aceste reguli pentru întărirea gândirii pozitive

gandirea-pozitiva

loading...
  1. Înlocuieşte semnul minus cu semnul plus. Înlocuieşte-l pe ” nu pot ” prin ” pot “. La sfârşitul zilei, în loc să spui ” sunt obosit “, spune: ” trupul meu are nevoie naturală de refacere şi simte bucuria acestei refaceri “. În loc de ” sunt sfârşit “, spune ” urmează un nou început “.
  2. Evită în faţa altora, propoziţii care conţin programări negative. Nu-i întâmpina pe prieteni cu vorbe negative, de tipul: ” Vai, ce rău arăţi “, ci distinge, la oricine, trăsătura lui pozitivă, motivul sau aspectul în care acela ar putea excela. Pe acela subliniază-l.
  3. Întăreşte-ţi energetismul, căci gândirea negativă şi depresia ţin de un dificit energetic. Agresivitatea, ține şi ea, de un deficit energetic, ca şi nesiguranţă şi spaima de eşec. Orice întărire a energetismului sporeşte pozitivitatea gândirii. Şi orice pozitivare a gândirii sporeşte energetismul. Este ceea ce numim cerc vicios ( şi el rezultă din …purificarea cercului vicios ).
  4. Ridică pragul de toleranţă la frustare. Aceasta presupune un antrenament sau o terapie contra ” mal-sevraj ” -ului ( termen provenit din limba franceză, având sensul de rau-înțărcat ). Se pare că majoritatea oamenilor au fost ” rău înţărcaţi ” de mame; de aici provin carentele de adaptare la real.
  5. Controlează-ţi cele 1000 de trebuinţe şi încearcă să le restrângi. Cere mult de la viaţă, ştiind să te mulţumeşti cu cât vine şi continuând să ceri mult de la viaţă.
  6. Evită comparaţiile care îţi stârnesc invidia. Evită comparaţiile (cu semeni mai mult sau mai puţin iluştri, cu semeni care sunt, mai mult sau mai puţin, vedete ) care te deranjează, care te deprimă. Fă numai acele comparaţii din care să vezi clar avantajele tale pe lumea asta.
  7. Înlocuieşte cuvântul ” superior ” ( care întreţine rivalitate, stratificări, trufie, slava deşartă ) prin cuvântul ” autentic “.
  8. Întăreşte-ţi psihologia de învingător sau mentalitatea de învingător. Mulţumire fermă, stabilitate emoţională, linişte lăuntrică, stăruinţă. Nu te mâhni că poţi pierde bătălii de etapa : cea finală contează. Aminteşte-ţi aforismul acesta: ” Reuşita în viaţă este o părere. Dar o părere transformată în hotărâre “. Mai aminteşte-ţi şi aforismul următor: ” Orice câştig este un DAR, orice pierdere este o restituire “.
  9. Formulează-ţi o ţintă de etapă ( pozitivă şi pragmatică), dar o ţintă de existenţă ( pontifical înaltă ): realizarea personalităţii, împlinirea spirituală. Treptat dă prioritate ţintei de existenţă.

Sursa: secretulnumerelor.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *