Avem senzația că mâncăm sănătos, dar ne otrăvim lent și, deseori, conștient. Iată topul fructelor şi legumelor care conţin cele mai multe pesticide

piersici

loading...

Nu cred că există un părinte care să nu recomande copilului său să mănânce fructe și legume cât mai des. Cu toții am crescut cu sfaturile celor mai în vârstă, ori a medicilor, potrivit cărora fructele și legumele ne mențin sănătoși, plini de vitalitate, datorită vitaminelor pe care acestea le conțin.

Dar, deși aduc numeroase beneficii pentru sănătate, fiind o sursă excelentă de antioxidanți, o mare parte din legumele și fructele comercializate astăzi pot fi și periculoase, conținând o cantitate mare de pesticide, potrivit unui top realizat de Enviromental Working Group (EWG).

În ”Ghidul anual al fructelor și legumelor ce conțin pesticide”, se menționează că majoritatea fructelor din comerț conțin substanțe asociate cu problemele de creștere la copii, dar și cu un risc crescut de cancer, pe primul loc fiind căpșunele, urmate de mere, nectarine și piersici.

Iată care sunt fructele şi legumele care conţin cele mai multe pesticide.

1. Căpşune

2. Mere

3. Nectarine

4. Piersici

5. Ţelină

6. Struguri

7. Cireşe

8. Spanac

9. Roșii

10. Ardei gras

Văzând topul, sigur va trebui să ne uităm de 2 ori la eticheta fructelor și legumelor (dacă există), să ne interesăm de proveniența acestora (țara de origine), înainte de a cumpăra și a le oferi copiilor noștri.

Sugestia noastră este să cumpărați fructe și legume indigene, din producția unor comercianți cunoscuți, care nu uzează excesiv de aceste otrăvuri numite pesticide.

Sursa foto: myraskitchen.blogspot.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *