Biblia – document codificat? Se pare că da!

     biblia (1)

loading...

Daniel 12:4 Tu însă, Daniele, ţine ascunse aceste cuvinte şi pecetluieşte cartea până la vremea sfârşitului. Atunci mulţi o vor citi, şi cunoştinţa va creşte.”

Biblia a fost dintotdeauna CARTEA – purtătoarea Cuvântului lui Dumnezeu. Nici distrugerea Ierusalimului, nici alte calamități, fie ele naturale sau provocate de oameni, n-au reușit să o distrugă vreme de câteva milenii. De-a lungul timpului oamenii au studiat-o, au ascultat-o, unii au și aplicat-o în viețile lor, ca pe un îndreptar de viață neprihănită și ascultătoare Cuvântului lui Dumnezeu.

A suscitat mereu curiozitatea omului de a ști, dar și dorința sa de a cerceta înțelesurile adânci conținute în ea. Și, iată în vremurile noastre s-a descoperit că Biblia este codificată ! Vor fi fost multi cei care să fi bănuit existența unui Cod secret al Bibliei ; dar intre ei, cel care a înțeles cel dintâi mecanica sistemului nostru solar și a descoperit forța gravitației – Sir Isaac Newton – era încredințat că în Biblie există un cod secret care dezvăluie viitorul ; a învățat ebraica și și-a petrecut jumătate din viață încercând să-l găsească.

Newton încă mai căuta Codul Bibliei când a murit, dar căutările sale au rămas fără nici un rezultat. La mijlocul secolului al XX-lea, un rabin din Praga, pre numele său Weissmandel, a găsit primul indiciu al codificării ; el a descoperit cuvântul „Tora” ( numele dat de vechii evrei Pentateuhului, adică primelor cinci cărți ale Bibliei, atribuite lui Moise : Facerea, Ieșirea, Leviticul, Numeri și Deuteronomul ), înscris în mod codificat în Facerea. El observase că dacă sărea din cincizeci în cincizeci de litere, găsea cuvântul „Tora” și în Ieșirea și în Numeri și în Deuteronom. Este important de subliniat că aceste încercări de decodificare au fost făcute pe textele ebraice ale Vechiului Testament, așa cum s-a păstrat el în – se pare – singura copie a cărții de origine, care există la Biblioteca Naționala a Israelului.

Deci, Codul există, dar numai în ebraica, limba în care a fost scrisa Biblia. Intre timp, în Ierusalim, dr. Eliyahu Rips, matematician de geniu, a elaborat un model matematic complex care, implementat fiind de un program de calculator, a confirmat faptul ca Vechiul Testament este, într-adevăr, codificat. În momentul în care Eli Rips era într-un impas, l-a cunoscut pe fizicianul Witztum care a completat modelul matematic ; referatul experimentului lor inițial era intitulat „Secvențe de litere echidistante în Facerea”. Mai târziu, un criptograf al National Security Agency a guvernului SUA – numit Harold Gans – care era încredințat că povestea despre Codul Bibliei era „o aiureală ridicolă”, a elaborat propriul său program de calculator și, cu ajutorul acestuia, criptograful de la Pentagon a reprodus în mod independent rezultatele israelienilor. A fost șocat : Codul Bibliei era real ! Gans a declarat atunci : „La început am fost sceptic sută la sută.

Mi-am spus ca toată povestea era o prostie. Mi-am propus să infirm existența Codului și am terminat confirmând-o”! Odată confirmată existența reală a Codului Bibliei au fost descoperite o mulțime de evenimente și persoane, locuri și fapte, petrecute în istoria omenirii sau – atenție – care urmau să aibă loc. Este important de subliniat că Biblia este ca un uriaș puzzle, din care, deocamdată, n-au fost decodificate decât parți infime, dar, fără îndoială, mai mult decât concludente. Codul descifrează evenimente petrecute mii de ani după scrierea Bibliei, cum sunt : al doilea război mondial, aselenizarea, asasinarea lui Kennedy la Dallas, afacerea Watergate, data începerii războiului din Golf ; iar asasinarea lui Yitzhak Rabin a fost descoperită cu un an înaintea comiterii atentatului. Toate acestea și nenumărate altele există în Biblie și au fost decodificate. Sunt pomenite nume, date și evenimente ce au avut loc ; „om pe Lună” este codificat în Numeri 19:20-27:1. Sintagma „navă spațială” intersectează aceste cuvinte și este codificată în Numeri 22:25. Datorita decodificării putem vedea că în Biblia scrisă cu mii de ani în urmă, este menționată data ( iulie 1994 ) în ebraica, 8 Av și numele cometei (Shoemaker-Levy) care a intrat în coliziune cu planeta Jupiter ( codificat în Facerea 30:41-31:1 ). Evenimentul, care a avut loc la 16 iulie 1994 și care a fost studiat de pe Pământ, fusese prezis în Codul Bibliei cu trei mii de ani înainte de a se produce ! După decodificare mai apar multe nume și cuvinte, printre care : Hitler, holocaust, Shakespeare, Edison, Newton, Einstein, Oklahoma, comunism, „dinozaur” care se intersectează cu „asteroid” și multe-multe altele, însoțite de date sau descrieri lapidare ale acțiunii lor. Se pune întrebarea, cine ar fi putut cunoaște toate acestea, cu mii de ani înainte de producerea lor ?

Exista un singur răspuns de bun-simț : Creatorul lor! Dumnezeu. Biblie secretă din… Biblie. Toate Bibliile în limba ebraica existente în prezent sunt identice, literă cu literă ; în Talmud se precizează că dacă o copie a Torei conține chiar și numai o singură literă greșită, cartea nu poate fi folosită și trebuie îngropată. De ce ar fi această lipsă atât de importantă, dacă nu pentru a face posibilă aplicarea unui cod care, se știe, cu un singur semn greșit, nu poate fi aplicat și nu poate descifra nimic. Programul de calculator al Codului Bibliei a utilizat versiunea universal acceptată a textului ebraic originar. Ca atare, este exclus ca informații despre lumea contemporană să fi fost codificate într-o carte ce exista deja cu două mii de ani în urmă, în exact aceeași formă pe care o cunoaștem în ziua de astăzi.

Nenumărați matematicieni, experți mondiali în literatura ebraica, experți independenți și, ceea ce este foarte important, unii cu credința în Dumnezeu, alții sceptici sau atei, au sfârșit în a fi cu totul de acord că Biblia conține informații ascunse despre istoria lumii, care pot fi decodificate. Nu trebuie să credeți cumva că, dacă deschideți Biblia dvs. într-un anumit loc, unde vi s-a spus că este pomenit anul 2012 ( să zicem ), veți găsi aceasta. Este adevărat că și acest an, despre care s-a vorbit mult prea mult, apare cu „cometa” și „pământul nimicit” ; primul în Deuteronom 1:4, cel de-al doilea în Ieșirea 34:10 ; dar, în asociație cu 2012 apar și cuvintele „va fi sfărâmată” sau „o voi face fărâme” ! Dar, nu veți găsi acestea deoarece Codul Bibliei este un program de calculator ( apropos : și cuvântul „calculator” a fost codificat în Daniel 12:4-6 ) ! Oamenii de știință, inclusiv cei israelieni, sunt unanimi în afirmarea și susținerea existenței acestui Cod.

Ei sunt de părere că Biblia conține o altă Biblie, ca pe un istoric integral al omenirii și că acestea au fost scrise toate deodată, căci Creatorul își cunoaște opera la perfecțiune! Și dacă este așa, dacă Dumnezeu cunoaște totul dinainte, cum poate exista liberul arbitru ? Codul Bibliei ne obligă să ne punem această întrebare și încă una : dacă este prezis, ce putem face ? Matematicianul Eli Rips a spus: …”nu cred că ceea ce este prezis poate fi schimbat… ( dar ) … Codul Bibliei m-a făcut să înțeleg că există o alternativă, și anume cp au fost prevăzute în Biblie toate viitorurile noastre posibile, iar noi suntem cei care alegem dintre ele” !

Cuvântul „amânat” sau întrebarea „Veți schimba ?” însoțesc multe din codificările unor evenimente. De ce nu precizează Codul Bibliei viitorul real ? Pur și simplu, pentru că nu există unul singur, ci mai multe viitoruri posibile ! Multe din cele ce am afirmat sunt păreri omenești dar eu spun ca doar Tatăl știe începutul și sfârșitul pentru că El este alfa și omega.

Sursa: efemeride.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *