Câteva curiozități despre mâncare. Care este alimentul care nu expiră niciodată?

frigider

loading...

Știai că există un aliment pe care sigur îl ai şi tu în bucătărie şi despre care habar nu aveai că nu expiră niciodată?

Ţi-ai dat seama care este?

Ei bine, conform specialiştilor mierea este singurul aliment care nu expiră niciodată. Alimentul nemuritor tratează o serie de boli şi previne altele. Dacă desfaci un borcan de miere din cămară pus acum câţiva ani, vei observa că mierea este la fel de comestibilă ca una luată ieri din magazin, scrie a1.ro.

Iată alte curiozităţi despre mâncare:

1. Niciodată să nu bei un ceai mai vechi de o oră! Ceaiul care a stat în ultimele ore în frigider, chiar dacă s-a conservat bine, îţi irită stomacul. De altfel, există chiar şi un proverb japonez despre ceai: „Ceaiul de ieri e mai rău decât muşcătura unui şarpe veninos”.

2. Culoarea ardeilor iuţi nu spune absolut nimic despre iuţeala acestora. Mărimea, în schimb, da. Cu cât sunt mai mici ardeii, cu atâta sunt mai iuţi; pe principiul: esenţele tari se ţin în sticluţe mici.

3. Dacă mănânci o bucată de ciocolată neagră înainte de masă îţi vei reduce pofta de mâncare la jumătate, astfel încât vei putea să ţii şi tu, în sfârşit, o dietă.

4. Dacă oul pe care îl pui într-un vas rămâne pe fundul acestuia, este stricat. Grăsimea care se acumulează în interiorul acestuia este cea care nu îl lasă să plutească.

Sursa: publika.md

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *