Ce boli pot transmite animalele de casă

animale

loading...

Animalele de companie sunt drăgălașe, iar pentru copii reprezintă o experiență din care învață multe. Acest lucru nu exclude măsurile speciale pe care trebuie să le iei, deoarece câinii și pisicile pot transmite o serie de infecții.

Boala zgârieturii de pisică

O persoană mușcată sau zgâriată de pisică poate fi infectată cu bacteria Bartonella henselae. Simptomele sunt inflamarea și întărirea nodulilor limfatici, febră, dureri de cap și oboseală, care trec de obicei fără tratament. Dacă infecția este gravă, mediul poate recomanda tratament cu antibiotice.

Salmoneloza

Țestoasele și micile rozătoare cum sunt hamsterii, transmit bacteria numită Salmonella prin excremente. Dacă intri în contat cu acvariul, terariul sau cu excrementele unui animal bolnav, te poți infecta. Simptomele salmonelozei sunt dureri abdominale, diaree, vomă și febră. La copiii mici pot apărea complicații, precum meningita sau septicemia.

Toxoplasmoza

Este o boală cauzată de viermele intestinal, Tossoplasma gondii, care trăiește în intestinul pisicilor. Se transmite prin fecalele infestate. La persoanele cu o stare bună de sănătate, infecția nu produce simptome, dar pot apărea stări de oboseală, dureri musculare, febră, dureri de gât și urticarie sau inflamarea nodulilor limfatici. La femeile însărcinate, toxoplasmoza poate duce la pierderea sarcinii, naștere prematură și boli grave la nou-născuți.

Sursa: Revista „Click pentru femei”

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *