Ce comori ale celui de-al doilea război mondial nu au fost descoperite încă

tren-nazist

loading...

Odată cu încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, foarte multe comori au fost de negăsit, iar acest lucru încă mai ridică semne de întrebare. Vânătorii de comori au încercat să dea de urma lor, dar au rămas, totuşi, nedescoperite

1. Trenul cu aur al naziştilor

Atunci când Armata Roşie a ajuns în oraşul polonez Wroclaw,  care se afla sub ocupaţia Germaniei, un trenblindat german a avut misiunea de a evacua rezervele de aur existente în acest oraş. Locomotiva lungă de 150 m a fost văzută ultima oară în luna mai a anului 1945, având 23 de cutii pline cu lingouri de aur.

Vânătorii de comori au crezut foarte mult timp că acesta este ascuns în munţi sau în apropierea oraşului Walbrzych, iar în anul 2015 au apărut voci care susţineau că acesta se află sub oraşul Wroclaw şi că a fost detectat cu ajutorul aparaturii radar.

2. Camera de chihlimbar

Camera de Chihlimbar a fost o cameră împodobită cu foiţă de aur, dar care se presupune că a fost distrusă în urma jafurilor naziştilor. Aceasta se afla în Palatul Ecaterina din Rusia şi conţinea peste 6 tone de aur, iar ruşii au considerat că este o procedură extrem de grea îndepărtarea acestuia de pe pereţii camerei în momentul în care armata germană avansa, în anul 1941. Însă, au reuşit să acopere aurul cu hârtie albă, dar acest şiretlic nu a avut niciun efect în faţa germanilor. Se pare că aurul a fost transportat către castelul Konigsberg din Prusia Orientală şi nu a mai fost văzut niciodată după ce oraşul a fost bombardat şi ocupat de către Armata Roşie.

3. Aurul lui Yamashita

Aurul lui Yamashita face referire la comorile furate de pe teritoriul Sudului Asiei de către Armata japoneză, care au fost ascunse în Filipine. Depozitul secret, numit după generalul Tomoyuki Yamashita trebuia, iniţial, să finanţeze efortul de război japonez. În anul 1971, vânătorul de comori Rogelio Roxas a afirmat că a descoperit o peşteră în care se afla mult aur.

4. Fortăreaţa din Alpi

Undeva în Bavaria se presupune că există, îngropată, o fortăreaţă în care sunt depozitaţi milioane de dolari, diamante şi aur, care se presupune că ar fi aparţinut lui Heinrich Himmler şi care ar fi trebuit să finanţeze o escadrilă care sabota liniile inamice. Mulţi dintre vânătorii de comori consideră că locaţia unde aceasta este ascunsă este dezvăluită într-un detaliu al compoziţiei March Impromptu a compozitorului Gottfried Federlein.

În anul 2013, o anomalie genetică a fost descoperită sub o baracă ce a aparţinut naziştilor, iar multe voci susţin că indică prezenţa comorii pierdute.

5. Awa Maru

Awa Maru a fost un pachebot japonez rechiziţionat de către Marina Japoneză în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, desemnat de către Aliaţi ca un ajutor pentru Crucea Roşie, având dreptul liberei treceri pentru a transporta mâncare pentru prizonierii de război. După ce a descărcat proviziile în Singapore, s-a pretins că acesta era încărcat cu comori, incluzând 44 tone de aur, 13 tone de platină şi carate care însumau, în total, 150.000 de carate şi, mai mult, se considera că la bordul acesteia se aflau rămăşiţele lui Pekin Man, rămăşiţe ale unui hominid ce aparţinea perioadei pleistocene. După ce a părăsit Singapore, pachebotul a fost interceptat de către un submarin american, care l-a scufundat din greşeală.

În anul 1980, Republica Populară Chineză a afirmat că a localizat acest pachebot şi a cheltuit o sumă enormă pentru regenerarea acestuia. Cu toate acestea, nu a fost descoperită nicio comoară, iar interceptările din timpul războiului au demonstrat că aceasta nu a părăsit niciodată Singapore.

Sursa: War History Online

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *