Ce nu ar trebui să faceţi după servirea mesei

masa imbelsugata

loading...

După servirea mesei, mulţi oameni tind să se culce, să vizioneze un film sau pur şi simplu să se odihnească, neştiind că aceaste obiceiuri pot fi foarte nocive pentru sănătatea lor.

Aşadar, avem 4 lucruri, pe care nu trebuie să le faceţi după luarea mesei:

1. Să mâncaţi fructe

Cea mai bună perioadă de consum al fructelor este perioada de dinainte de masă, pe stomacul gol, pentru că fructele necesită diferiţi fermenţi, pentru ca ele să se asimileze.

Totodată, zahărul din fructe, necesită mai mult timp pentru a fi asimilat complet. De menţionat că veţi obţine mai mult folos din substanţele hrănitoare, fibre şi alte zaharuri, cînd stomacul dumneavoastră este gol.

Consumul fructelor după masă poate provoca arsuri la stomac sau indigestie.

2. Să dormiţi

Dacă vă culcaţi imediat după servirea mesei, veţi simţi un disconfort, balonare şi probleme de somn, pentru că stomacul vostru va lucra intens în timpul nopții.

Un studiu medical a demonstrat că oamenii care nu s-au culcat după masă, au avut mai puţine riscuri de apariţie a ictusului.

Astfel, servitul mesei se recomandă cu cel puţin 2-3 ore înainte de somn.

3. Duşul

Duşul imediat după masă sporeşte fluxul sanguin spre picioare şi mîini, reducînd astfel circulaţia sîngelui în stomac. Acest fapt va slăbi activitatea sistemului digestiv şi ar putea conduce la dureri în stomac.

4. Să beţi ceai imediat după masă

Nu trebuie să beţi ceai imediat după masă, pentru că asta împiedică absorbţia fierului. Ceaiul conţine acizi tananţi, care au legătură cu fierul şi proteinele din alimentele noastre.

A fost confirmat ştiinţific, că în majoritatea cazurilor asta conduce la reducerea cu 87% din absorbţia fierului. Iar deficitul de fier poate provoca anemie, cauzînd ten palid, pierderea apetitului, ameţeli, dureri în piept, picioare şi mîini reci, slăbiciuni, oboseală cronică.

Astfel, putem trage concluzia că există anumite obiceiuri dăunătoare, care trebuie să le evitaţi imediat după luarea mesei.

Sursa: ecology.md

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *