Ce nu știai despre relația de cuplu. Sau, ce știi din…propria experiență

iubire3

loading...

1.Majoritatea cuplurilor se despart din cauza infidelitatii. Nu, expertii sustin ca lipsa comunicarii este cea care cauzeaza rupturi in cuplu. Aceasta este urmata indeaproape de pierderea acelei legaturi intime si apropiate dintre cei doi parteneri. Lipsa de intelegeri a partenerului si a nevoilor lui duce la aparitia frustrarii si, in final, la despartire, conform expertilor.

2. “Numai sotul meu nu ma asculta niciodata”. Crezi ca numai in cuplul vostru apar probleme de comunicare? Te inseli amarnic. 72% dintre psihologi au recunoscut ca cea mai mare problema pe care trebuie sa o rezolve este legata de modul in care comunica sotii si sotiile.

3. Motivele principale de cearta in cuplu sunt banii si sexul. Conform cercetarilor, partenerii se cearta deoarece simt ca nu mai sunt importanti unul pentru celalalt. Pe locul doi in topul semintelor de scandal se afla comunicarea si abia apoi banii si sexul pe locurile trei, respectiv patru.

4. Rezultatele terapiei se vad peste ani. In realitate, imbunatatirile se vad dupa primele 4-10 sedinte. Ele sunt surprinzatoare si extrem de incurajatoare, mai ales daca cei doi respecta cu strictete regulile impuse de terapeut.

5. Sesiunile de terapie vor afecta viata sexuala. Dimpotriva! 80% dintre cupluri ii marturisesc psihologului ca viata lor intima se imbunatateste considerabil dupa primele intalniri cu el.

6. E greu sa gasesti un bun specialist care sa se ocupe de relatia ta. De fapt, principalul motiv din cauza caruia sedintele dau gres este lipsa de implicare a partenerilor in procesul de recuperare.

7. Infidelitatea duce, automat, la divort sau despartire. Expertii admit ca, intr-adevar, infidelitatea este cel mai mare obstacol peste care trec cuplurile, dar el nu este de nedepasit.

8. Cuplurile sunt predispuse sa insele daca sunt de mult timp impreuna deoarece sunt plictisite. Specialistii sustin ca cea mai dificila perioada pentru un cuplu este cuprinsa intre primii 3 si 5 ani. In acea perioada sunt partenerii cel mai predispusi sa insele, urmand ca ulterior aceasta tendinta sa dispara definitiv.

Sursa: cerceteaza.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *