Ce poți face pentru a reduce stările de anxietate

anxietate

loading...

Cu toţii avem momente în relaţii care crează anxietate. Acest sentiment în special, îţi poate diminua calitatea vieţii pe care o trăieşti. Iată zece moduri prin care poţi reduce acest sentiment inconfortabil numit anxietate, potrivit celor de la bartongoldsmith.com:

10. Curajul nu reprezintă absenţa fricii, ci acţionarea în prezenta acesteia. Atunci când îţi înfrunţi fricile, chiar dacă o faci cu paşi mărunţi, reprezintă un lucru mult mai pozitiv decat inacţiunea. Daca ai nevoie de un alt motiv, alegeţi o acţiune prin care poţi ajuta pe cineva.

9. Daca ştirile îţi cauzează stări negative, opreşte televizorul. Lumea o să continue să funcţioneze, indiferent dacă te uiţi sau nu la televizor. Limiteazăţi timpul petrecut în faţa televizorului şi nu te uita la nimic ce poate fi considerat negativ cu o oră înainte să te culci.

8. Opusul fricii este credinţa. Atunci când eşti cuprins de o stare de anxietate, o foarte bună modalitate de a trece dincolo de această stare este reprezentată de găsirea credinţei interioare. Credinţa că lucrurile vor deveni pozitive, uneori, este tot ce este necesar pentru a le face să devină astfel. Nu trebuie niciodată să subestimezi puterea rugăciunilor pozitive şi ale vizualizărilor, dacă pot trata cancerul mai mult ca sigur îţi pot reduce stările de anxietate.

7. Scrie-ţi gândurile într-un jurnal al recunoştinţei. Scrie în acesta de la trei până la cinci lucruri, în fiecare seară, pentru care eşti recunoscător. Funcţionează şi este foarte uşor. Cu timpul vei deveni conştient de toate lucrurile bune din jurul tău. De cealaltă parte, poţi începe un alt jurnal, să-l numim “al anxietăţii”, în care îţi aşterni gândurile cu privire la fricile pe care le ai şi acţiunile pe care le poţi lua pentru a le elimina definitiv din viaţa ta.

6. Exerciţiile fizice sunt un alt mod prin care poţi scăpa de stările de anxietate. Anumite forme mai uşoare sunt mult mai eficiente în tratarea anxietăţii, de exemplu plimbările.  Poţi face orice îţi face ţie plăcere în acel moment, nu te îngrijora cu privire la depăşirea rutinei normale zilnice. Acea schimbare poate fi benefică în acest aspect al sănătăţii emoţionale.

5. Purtarea de discuţii pe această temă cu un prieten apropiat este una dintre cele mai eficiente modalităţi de a scăpa de această stare interioară. Momentele petrecute în compania familiei şi prietenilor apropiaţi pot fi deasemenea de mare folos.

4. Anxietate va continua să crească dacă nu este direcţionată către o acţiune pozitivă. Găseşte pe cineva care are nevoie de tine şi oferă-i o mână de ajutor. Mai mult ca sigur o să-ţi distragă atenţia de la propriile frici şi probleme. Ajutarea altor persoane este o modalitate de a-ţi asigura, adesea, propria ta vindecare.

3. Concentrează-ţi atenţia în locul în care simţi sentimentul de anxietate, poate să se afle în abdomen, piept sau gât. Nu-ţi muta atenţia din acel loc până în momentul în care sentimentul de anxietate se dizolvă sau scade în intensitate. În cazul în care atenţia zboară, readu-o în locul cu pricina. Acest exerciţiu poate elimina anxietate definitiv sau o poate reduce considerabil.

2. Când te vei trezi mâine dimineaţă, începe activitatea imediat şi menţine-ţi ziua într-o constantă stare de activitate. Activitatea te poate ajuta să treci de aceste stări de anxietate ca şi când acestea nu au existat niciodată. Activitatea nu este atât de importanta precum acţiunea în sine. Indiferent că speli vasele, meditezi sau lucrezi în grădină.

1. Dacă eşti predispus anxietăţii, ţine cont că simplul fapt de a te concentra şi de a rezista acestui sentiment, nu-l va face să dispară, ci din contra. Ai o singură variantă, de a o accepta, de a învăţa să trăieşti cu ea. Cu timpul o să înţelegi că eşti stăpân asupra emoţiilor tale şi că le poţi controla. Primul pas este acela de a le accepta şi de a nu avea o atitudine de rezistenţă interioară faţă de ele.

Sursa: caplimpede.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *