Cei mai periculoși șerpi din Australia

serpi

loading...

Pe locul 10 se află șarpele Pseudechis porphyriacus care apare în Noua Guinee și Australia. Preferă zonele umede, împădurite sau cu pajiști. Are coloritul negru și burta roșcată, de aceea este numit și șarpele negru cu burta roșie. Poate avea lungimea corpului de 1,4 m , iar în cazuri excepționale chiar și de 2,5 m. Este considerat unul din cei mai periculoși șerpi din Australia deoarece este agresiv, rapid, iar mușcătura sa este veninoasă. Atacă brus, prin ambuscadă iar veninul său produce vărsături, diaree, ameței, dureri de cap, tulburări circulatorii și coagularea sângelui.

Pe locul 9 se află vipera Acanthophis antarcticus care trăiește în estul Australiei. Are mușcătura veninoasă, prin ea poate introduce în corpul victimei o neurotoxină care provoacă paralizia partială a mușchilor, pierderea funcției senzoriale, insuficiența respiratorie și moartea. Această viperă stă ascunsă în solul nisipos, prin vegetație sau pe sub pietre, și se hrănește cu amfibieni, reptile și păsări.

Pe locul 8 se găsește șarpele Rhinoplocephalus nigrescens ce este răspândit de-a lungul coastei de est a Australiei. Poate avea lungimea corpului de 0,5-1 m sau chiar de 1,2 m. Are ochii mici, dar veninul foarte puternic. Deși pare un șarpe inofensiv pentru că se spune că nu atacă dacă nu este deranjat, mușcătura sa este fatală pentru om. Veninul are o toxină care atacă mușchiul inimii, mușchii membrelor, produce paralizie și stop cardiac.

Pe locul 7 avem șarpele Austrelaps superbus care trăiește în regiunile sud-estice ale Australiei. Are lungimea corpului de 1-1,5 m, iar coloritul negru, maroniu, gri, brun, roșiatic sau gălbui. Vânează șopârle, broaște și alte specii de șerpi. Are veninul puternic, toxina din compoziția acestui venin de șarpe poate ucide omul prin distrugerea celulelor sanguine și paralizia mușchilor.

Pe locul 6 este șarpele Pseudechis australis care este o specie comună în Asutralia de Vest, Tasmania și Victoria. Este un șarpe mare, poate avea lungimea corpului de 1,8-2 m, sau chiar mai mare, de 2,7 m în cazuri excepționale. Preferă zonele uscate și este considerat șarpele care introduce cea mai mare cantitate de venin pe mușcătură, în timp ce atacă. Cantitatea de venin este mare dar și foarte toxică ceea ce arată cât de periculos este să fii mușcat de un astfel de șarpe. Veninul distruge celulele sanguine, paralizează mușchii și nervii, poate duce cu siguranță la moarte dacă nu se aplică antiveninul la timp.

Pe locul 5 se află taipanul, specia Oxyuranus scutellatus. Acest șarpe este unul din cei mai periculoși din lume. Are colți mari, veninul puternic și poate fi extrem de agresiv. De cele mai multe ori mușcătura acestei reptile este mortală, mai ales dacă nu se aplică antiveninul la timp. Veninul are o neurotoxină care afectează săngele și sistemul nervos, provoacă greață, hemoragii interne, convulsii, leziuni renale, paralizia mușchilor și moartea prin asfixiere în doar jumătate de oră.

 Citește continuarea aici
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *