Cele mai bine păzite secrete moderne

marilyn

loading...

In ciuda eforturilor depuse de cercetatori din toate domeniile, istoria a reusit sa tina bine ascuse multe dintre secretele sale. Bineinteles ca acest lucru nu i-a impiedicat pe curiosi sa emita numeroase ipoteze si terorii, mai mult sau mai putin fanteziste. La un moment dat, “The New York Times Magazine” a publicat o lista selectiva a acestora, oferind si cea mai plauzibila varianta explicativa pentru fiecare din ele.

Formula “magica” a Coca-Cola
Americanul John Pemberton, parintele acesteia, a ajutat-o sa se “nasca” in anul 1886. In 1888 si-a vindut inventia companiei “ASA Candler”.De la inceputul producerii faimoasei “licori” racoritoare si pina in zilele noastre, reteta a ramas un secret bine pazit. Se stie ca unul dintre ingredientele originale – cocaina – nu mai face parte din compozitia actuala. Producatorii spun ca magia este, de fapt, o anumita combinatie chimica, denumita “Merchandise 7X”, prezenta pe eticheta Coca-Cola, sub numele de “arome naturale”. Citiva cercetatori au lansat ipoteza ca “7X” ar indica o combinatie de uleiuri esentiale din citrice, coriandru si scortisoara insa, din pacate, ingredientele care dau originalitatea bauturii nu au fost niciodata aflate sau divulgate.

Ritualurile initierii in “Cosa Nostra”

Legenda spune ca membrii inspaimintatoarei “Cosa Nostra” nu aveau acces in organizatie decit dupa ce urmau ritualurile unei initieri secrete. Multa vreme mafioti interogati de politie, si chiar inalte oficialitati, au negat cu vehementa existenta Mafiei, cu atit mai mult aceea a unor ceremonii de initere. Insa, citiva agenti care au lucrat sub acoperire au facut o descoperire de senzatie. Au inregistrat, in secret, o ceremonie oficiata de seful mafiei din New England in anul 1989.
In timpul ritualului, viitori membri au depus un juramint in limba italiana, dupa care li s-a insemnat degetul aratator, totodata fiind arsa si imaginea sfintului protector al familiei. Expertii considera ca aceasta este doar una din modalitatile de initiere in mafie dar, oficial, nu s-a recunoscut nimic.

Vocea din umbra sau “Deep Throat”
Supranumit “Deep Throat”, acest personaj misterios care a stat la baza unei aparitii enigmatice in cunoscutul serial “Dosarele X”, a dezvaluit importante informatii in intreriorul serviciilor secrete americane. Daca mai traieste, sau nu, nimeni nu stie insa putinele persoane care l-au cunoscut au spus ca vor dezvalui identitatea informatorului abia dupa moartea acestuia.

“Zona 51″
Baza militara aeriana de la Nellis (cca 130 km N-V de Las Vegas), a fost construita initial pentru testarea avionului american de spionaj U-2. Prin anul 1989, un anume Bob Lazar, care sustinea ca a fost angajat in “Zona 51″, a declarat ca acolo se petreceau lucruri ciudate, printre care si contruirea unei nave spatiale impreuna cu… extraterestrii. Zvonuri despre o conspiratie intre guvernul American si fiinte extraterestre existau de multa vreme, insa declaratia lui Lazar a fost prima …oficiala.
Guvernul American a recunoscut existenta “Zonei 51″ in urma unui proces, dar in continuare toate informatiile sint pazite cu strasnicie.

Cine a fost Jack Spintecatorul?
Cazul temutului criminal in serie care a terorizat vreme indelungata cartierul londonez East End, ramine una dintre marile enigme ale istoriei.
Ipoteze au fost din abundenta, dar nici una nu a fost acceptata ca “oficiala”. Multa vreme, principalul suspect a fost un anume Francis Tumblety, un american care locuia la Londra in perioada crimelor, arestat pentru comportament indecent. Eliberat, nu se stie in ce baza, a reusit sa fuga in Statele Unite iar dosarul lui a disparut in mod misterios. Toate aparentele pledau impotriva lui: recunoscut ca obsedat sexual, misogin inrait, avind o atractie morbida catre grotesc, acasa la el fiind gasita o colectie de utere extrase chirurgical. Si totusi nu se stie cine a fost Jack Spintecatorul. Tumblety trecea drept un homosexual inrait, ceea ce nu se potrivea cu profilul psihologic al autorului crimelor cu conotatie sexuala.

Orientarea sexuala a lui Rudolph Valentino
Sex-simbol al filmului mult, Rudolph Valentino a fost subiectul celui mai mare scandal legat de orientarea sexuala a unei vedete de cinema. Multa lumea l-a considerat bisexual, dar chiar pe patul de moarte, actorul a negat zvonul. In cartea “Valentino: A Dream of Desire”, autorul, David Bret, descria lumea homosexualilor, sugerind chiar ca Rudolph ar fi avut numeroase legaturi cu barbati. In afara acestui fapt, se presupune ca cele doua sotii ale actorului erau si ele bisexuale. Insa, la fel ca in celelalte cazuri, nimic nu a fost confirmat.

“Omul-Umbrela”
Imaginile surprinse pe pelicula chiar inaintea asasinarii celui mai tinar presedinte, J.F. Kennedy arata cum, linga masina acestuia, un individ a deschis o umbrela. Pentru unii, gestul oarecum ciudat nu putea fi decit un semnal, mai ales ca a precedat prima impuscatura. Ironia sortii a fost ca importantul martor a fost una dintre putinele persoane care au disparut ca prin farmec, nemaifiind de gasit pentru investigatii. Insa, in 1978, un agent de asigurari, Louis Steven Witt, din Dallas, a declarat ca este chiar “Omul Umbrela?, asa cum fusese botezat misteriosul personaj.
In cazul in care el a fost “Omul-Umbrela”, ceva din declaratiile sale nu s-a legat. Witt a spus ca in timp ce statea linga masina prezidentiala, umbrela sa era inchisa, cu toate ca fotografiile arata ca personajul avea umbrela deschisa. Inca un mister nedezlegat…

Secretele dosarelor lui J.Edgar Hoover
In timpul lungii perioade de conducere a FBI, celebrul J.Edgar Hoover a intocmit o serie de dosare ultrasecrete, la care nimeni nu avea acces. Dupa ce a murit, Helen Gandy, secretara sa, a distrus toate acele fisiere, declarind ca nu erau decit inregistrari financiare si corespondenta personala.
Ca prin minune, un dosar pe care era scris “oficial si confidential” a scapat. Dosarul continea informatii explozive despre multe personalitati ale epocii. Fapt care a condus la ideea ca si celalalte dosare contineau informatii la fel de valoroase, daca nu chiar mai senzationale. Helen Gandy, singura persoana care putea lamuri acest mister, a pastrat tacerea pina la capat.

Cine ne spioneaza telefoanele si corespondenta electronica?
Presa europeana a vorbit foarte mult despre “Echelon”, o retea de supraveghere si ascultare, care se presupune ca intercepteaza 90% din corespondenta de pe Internet si alte tipuri de convorbiri, incluiv cele telefonice.
Avind sediul central in SUA, se pare ca “Echelon” chiar exista si functioneaza cu mult spor, dar autoritatile neaga faptul ca aceasta retea ar fi folosita pentru spionarea cetatenilor americani. Cine stie…?

Marilyn Monroe… subiect invaluit in mister

Moartea divei Marilyn nu mai are nevoie de descriere, subiectul fiind indelung mediatizat la acea vreme. S-au descoperit insa detalii care intaresc ipoteza implicarii lui Robert Kennedy, fratele presedintelui asasinat. Un detectiv particular care supraveghea casa actritei ar fi declarat ca are niste inregistrari senzationale, infatisind o cearta violenta intre Marilyn si Robert. La citeva ore dupa plecare senatorului, actrita ar fi inghitit supradoza de somnifere care i-a fost fatala. A fost sinucidere accidentala, voita sau asistata, intrebari la care nu exista raspuns, ci doar ipoteze…

Sursa: fatanevazutaalumii.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *