Cinci mistere incredibile care îți dau fiori

piatra

loading...

Lumea din care facem parte este un loc plin de mistere și fenomene inexplicabile. De-a lungul timpului, au fost descoperite numeroase ciudățenii, ale căror origine sau atribute nu au putut fi explicate în niciun fel.

Am ales să prezentăm o serie de cinci lucruri misterioase, care ridică numeroase semne de întrebare. Iată care sunt acestea:

Cicada 3301

Începând cu trei ani în urmă, în luna ianuarie se desfăşoară on-line un joc bizar de puzzle, administrat de o organizaţie secretă numită „3301”, al cărui simbol este un greier (cicada).

Puzzle-ul constă din elemente complexe de criptografie, matematică, literatură, mesaje ascunse, informaţii securizate şi filozofie. În diverse locaţii, precum Polonia, Hawaii, Spania, Australia şi Corea apar aspecte fizice. „3301” susţine că acest puzzle ţinteşte spre „minţile inteligente”.

În opinia multora, acest joc aproape imposibil de rezolvat este un mijloc de recrutare pentru CIA sau M16.

Copiii cu pielea verde

În secolul al 12 lea, doi copii i-au uimit pe locuitorii satului Woolpit, Suffolk din Marea Britanie. Deşi la prima vedere păreau normali, cei doi copii, frate şi sorǎ aveau pielea de culoare verde, vorbeau într-un limbaj necunoscut şi nu mâncau nimic altceva decât răşină din păstăile de fasole.

Ulterior, culoarea verde a pielii lor s-a estompat. După ce au învăţat limba engleză, ei au explicat că provin din „tărâmul St.Martin”, un loc întunecat unde soarele nu răsărea pe cer. Copiii mânau cireada tatălui lor, urmărind o rază de lumină, când au auzit clinchetul clopoţeilor. Şi astfel au ajuns în Woolpit.

Provenienţa acestor ciudǎţenii nu se poate explica decât prin teorii neobişnuite că ar fi copii din dimensiuni paralele sau extratereştri.

Crimele zodiacale

„Îmi place să ucid oameni”, declara cel care se autointitula Zodiac, într-un jurnal din San Francisco. Şi astfel a început una din teoriile literelor criptate. În anul 1969, un criminal în serie i-a terorizat pe locuitorii din Bay Area. Pe data de 20 decembrie 1968, el a împuşcat mortal un cuplu de îndrăgostiţi în timp ce se aflau în maşină, acesta fiind debutul şirului sǎu de crime terifiante.

Criminalul Zodiac a reuşit să-i păcălească pe poliţişti şi pe reporteri. Expedia scrisori codate la redacţia ziarelor, folosind drept simbol o cruce încercuită. La un moment dat a trimis prin poştǎ o bucată de tricou pătat de sânge, pentru a-şi demonstra identitatea. Altă dată, i-a ameninţat cu pistolul pe copiii dintr-un autobuz şcolar. Investigaţiile au continuat mulţi ani la rând.

Mai mulţi suspecţi au fost anchetaţi, însǎ criminalul nu a fost prins niciodată.

Este imposibil de afirmat ce s-a întâmplat cu aceste enigme. Cert este faptul că pur şi simplu nu se cunoaşte adevărul.

Piatra Dighton

Piatra Dighton este o lespede ce se aflǎ pe malul râului Taunton în Massachusetts (iniţial făcând parte din oraşul Dighton), plină de simboluri petrografice. Timp de 300 de ani, s-au făcut tot felul de speculaţii asupra originii şi a semnificaţiei lor. Cercetătorii au încercat să descifreze vechile hieroglife, dar nu au avut succes.

În 1963, lespedea a fost luată de către autoritǎţi şi păstrată pentru conservare. Savanţii sunt de părere că ciopliturile în piatră au la bazǎ origini americane pure. Ar putea fi opera portughezilor, chinezilor sau chiar a străvechilor fenicieni.

Falca de aluminiu din Aiud

Acest obiect în formă de falcă a fost descoperit în anul 1974 pe malul râului Mureş, la aproximativ 2 km depărtare de localitatea Aiud. Era îngropat 10 metri în nisip lângă două oase de mastodont. Seamănă cu un capǎt de ciocan confecţionat din aliaj de aluminiu. Ciudat este faptul cǎ aluminiul a fost descoperit abia în 1808 şi doar din 1885 a început să se prelucreze în masǎ acest aliaj. Se pare că aceastǎ falcă datează de cel puţin 11.000 de ani, având în vedere descoperirea sa alături de oasele de mastodont.

Mulţi oameni cred că pământul a fost vizitat de extratereştri, atât timp cât astfel de obiecte nu aveau cum să fie confecţionate acum mii de ani în urmă.

Sursa: efemeride.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *