Cinci mituri și legende. Descoperă care sunt adevărate și care sunt false

tv

loading...

1. Mituri și legende – Nu există doi fulgi de zăpadă la fel.
Această legendă este adevărată doar pe jumătate și se bazează pe definiția fulgului de zăpadă. Fulgii mari tradiționali – cum ar fi cei ce sunt produși de oameni sunt într-adevăr întotdeauna diferiți unii față de ceilalți având structura uluitor de complexă. Cu toate acestea cristalele de zăpadă din care sunt formați fulgii de zăpadă sunt vizibile doar cu ajutorul microscoapelor optice foarte puternice având forma prismelor hexagonale, lucru ce nu oferă o varietate așa mare încât doi fulgi de zăpadă să nu fie asemănători.
Fals
2. Mituri și legende – Soarele nu se rotește.
Soarelui îi trebuie aproximativ 27 de zile pentru a face o rotație completă în jurul propriului ecuator și cu patru zile mai puțin la polii acestuia.
Fals
3. Mituri și legende – Peștișorii aurii au o memorie de trei secunde.
Această legendă este falsă și a fost demonstrată în multe teste de memorie de cercetători din toată lumea.
Fals
4. Mituri și legende – Dacă stai prea aproape de TV poți avea probleme de vedere.
Această legendă a apărut în anii ’60, când Compania General Electric a recunoscut că există o eroare în procesul de fabricare al televizoarelor și acestea emiteau raze x în exces ce puteau fi dăunătoare vederii dacă stăteai prea aproape de televizor.
Televizoarele moderne nu emit o asemenea radiație. Nu îți pui în pericol vederea mai mult ca atunci când citești pe lumină slabă. Singurele probleme ar fi oboseala ochilor pentru că stai concentrat în același punct pentru un timp indelungat, dar aceasta nu este permanentă.
Fals
5. Mituri și legende – Pentru a scrie în spațiu NASA a făcut un pix de 1 miliard de dolari în timp ce Rusia a folosit un creion.
Alan Fisher a cercetat și a inventat un pix ce poate scrie în condiții de gravitatie zero independent de NASA. Acum, acea invenție este folosită atât de Sua, cât și de Rusia.

Sursa: cerceteaza.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *