Conductele Baigong – radioactive, vechi de 150 de mii de ani
În vara anului 2002, un grup de arheologi efectua săpături lângă Munții Baigong din China. Atunci s-au descoperit mai multe conducte, vechi de peste 150 de mii de ani, încastrate în stânca muntelui.
La vremea respectivă, descoperirea conductelor din Muntele Baigong a făcut înconjurul lumii. Știrea a fost preluată de cele mai multe dintre publicațiile celebre din lumea întreagă și a stârnit interesul numeroșilor oameni de știință. Trebuiau să răspundă la mai multe întrebări, dar autoritățile chineze au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a ține cât mai departe curioșii de această descoperire fabuloasă.
Este vorba despre numeroase conducte care par să traverseze întreg muntele. Acestea au fost analizat de specialiștii chinezi și informațiile oferite publicului larg sunt de-a dreptul superficiale.
Zona înțesată de aceste presupuse tuburi de scurgere din rocă se află într-un loc bizar unde se regăsesc „lacurile îndrăgostite”, unul cu apă dulce, celălalt cu apă sărată. Tot aici se mă găsește și o piramidă de circa 50 metri înălţime care se învecinează cu trei peșteri ale căror intrări sunt sculptate în formă triunghiulară.
Conform lui Qin Jianwen, unul dintre specialiştii chinezi, mai multe bucăți din metalul tuburilor au fost prelevate și trimise în laborator pentru a fi analizate. Rezultatul a arătat că ele conţin 30 la sută oxid feric, amestecat cu o cantitate mare de dioxid de siliciu şi oxid de calciu. Opt la sută din compoziţie nu a putut fi identificată. Această concluzie certifică faptul că aceste tuburi au fost construite din materiale ori inexistente pe Terra, ori care încă nu au fot descoperite.
S-a mai spus că au o vechime de peste 150 de mii de ani. Acest fapt a reieșit dintr-un test de laborator realizat tot în 2002. Cam acestea au fost informațiile oferite publicului, care a rămas cu mai multe întrebări decât a primit răspunsuri. Cine a fabricat aceste conducte? Ce scop au avut și care a fost traseul lor?
De asemenea, aceste conducte sunt radioactive. De aici putem să deducem că ele nu au fost folosite pentru a transporta apa, ci cu totul altceva, chiar spre interiorul muntelui. Dar ce poate să se afle în interiorul Muntelui Baigong? Probabil că anumite structuri pe care omul nu le-a descoperit încă sau poate că aceste lucruri nu trebuie făcute publice.
Teoriile neoficiale susțin că aceste țevi au fost fabricate cu o tehnologie încă necunoscută omului, de către o civilizație extrem de avansată. De asemenea, se vehiculează ideea că în interiorul muntelui se află un fel de adăpost sau bază secretă despre care nu se oferă detalii.
Sursa: efemeride.ro