Consumat zilnic ghimbirul îți aduce beneficii enorme

ghimbir2

loading...

Știai că este foarte sănătos și că e bine să îl consumi, dar te-ai fi gândit să mănânci ghimbir în fiecare zi?

De regulă folosit ca un condiment pentru a aromatiza prăjituri, mâncăruri sau băuturi, ghimbirul este foarte bun și consumat ca atare, ZILNIC. Iată ce se va întâmpla când vei începe să mănânci ghimbir în fiecare zi:

1. Ghimbirul ucide celulele canceroase. Conform unor specialiști din Michigan, ghimbirul distruge celule care duc la cancerul ovarian. Se pare că ar fi mai eficient chiar și decât chimioterapia. De asemenea, ghimbirul reduce inflamația în colon și în intestine, lucru care reduce și riscul de a face cancer de colon.

2. Reduce riscul de a suferi de obezitate, diabet sau Alzheimer, pentru că reduce inflamația și infecția. De asemenea, este foarte util pentru a combate durerile musculare și reumatice. Același efect benefic îl are și asupra durerilor de cap. Te scapă și de durerea de măsea.

3. Tratează refluxul gastroesofagian. Nu te lăsa păcălit de faptul că este un condiment înțepător, pentru că este (dovedit) mai puternic de șase ori decât medicamentele împotriva refluxului acid.

4. Este foarte bun împotriva grețurilor matinale. Dacă ești însărcinată, consumă în fiecare zi ghimbir și vei scăpa de senzația neplăcută de dimineață. Totuși, întreabă medicul dacă este recomandat și în cazul tău.

5. Ghimbirul te scapă de tuse. În special în sezonul răcelilor este bine să mănânci ghimbir în fiecare zi pentru că vei scăpa de simptomele neplăcute. Poți să bei și un ceai din ghimbir cu lămâie și miere, care face minuni în cazul nasului înfundat și a durerilor în gat.

6. Stimulează digestia. Atunci când consumi ghimbir în fiecare zi, reduci durerile de stomac, previi balonarea și îmbunătățești funcționarea stomacului. Fierbe felii de ghimbir în apă și consumă-le pentru a avea o digestie sănătoasă.

7. Dacă mănânci ghimbir în fiecare zi, vei avea o circulație a sângelui mai bună.

8. Dacă mănânci ghimbir între mese, reduci apetitul și accelerezi arderile metabolice, astfel că te ajută să slăbești.

9. Un pahar cu apă în care ai pus puțin suc de ghimbir îți va reduce nivelul glicemiei, potrivit teotrandafir.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *