Creativitatea și procesele gândirii

pictat

loading...

Nu trebuie sa fii artist ca sa apreciezi beneficiile pe care ti le ofera pictatul, activitate ce iti dezvolta procesele creierului si iti activeaza activitatea creierului sa functioneze in feluri unice. Pe langa faptul ca aceasta activitate hraneste coordonarea ochi-mana, de asemenea transmite si sinapse neurotransmitatorilor pentru a ajuta la o imbunatatire si stocare mai buna a amintirilor.

De la desene de mana cu pixul pe o foaie de hartie, la portrete facute oamenilor dragi si pictatul pe panza, pictura este este o activitate ce face bine creierului oricum.

Pictatul este o extensie a desenatului. Hraneste aceeasi parte a creierului, insa spre deosebire de procesul desenatului, pictatul introduce adesea texturi noi si familiare si culori care sa stimuleze creierul. Pictorii au de obicei un anumit simt al cunoasterii a ceea ce se afla in jurul acestora.

A te angaja intr-o activitate ce presupune pictatul te incurajeaza de asemenea sa observi si cele mia mici detalii ale lumii din jur. A-ti directiona atentia creierului in aceasta maniera iti aduce numai beneficii si o stare permanenta de alerta.

A invata sa canti la un anumit instrument de asemenea are beneficii nemarginite pentru creier. Coordonarea mana-ochi, memoria, concentrarea si aptitudinile matematice se imbunatatesc cu toatele atunci cand vrei sa canti la un instrument.

In timp ce unele activitati sunt mai provocatoare decat altele si mai usor de invatat decat altele, orice instrument muzical faciliteaza o creste si o imbunatatire a functionarii cognitive a creierului. De la antrenarea degetelor pentru a se perfectiona cu tehnicile cantatului la pian si pana la numararea batailor intr-o masura muzicala, instrumentele forteaza anumite regiuni ale creierului sa lucreze impreuna pentru a crea muzica.

Ca si cititul, scrisul incurajeaza imbogatirea vocabularului, abilitatile de gramatica si folosirea corecta a sintaxei. Scrisul ajuta creierul sa adune si sa stocheze cat mai multe informatii si intr-un mod mult mai eficient pentru a imbunatati calitatea gandirii si vorbirii de mai apoi.

Sursa: anonimul.eu

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *