Cum să treci peste infidelitate și să refaci încrederea maritală?

iubiti2
Infidelitatea maritala nu trebuie sa conduca la divort. Iata niste pasi de urmat pentru a ajuta la refacerea increderii intre cei doi parteneri.
Cere-ti scuze de la partener: 
Sa-ti ceri scuze de la partener este un mod usor, puternic de a incepe sa depasiti infidelitatea. Esti ranit – la fel si partenerul. Poti sa te simti in defensiva, anxios si confuz-dar un „imi pare rau” sincer fara scuze si logica este primul pas pentru a reconstrui increderea intre soti. Indiferent cit de instabila este casatoria voastra, admite ca si tu ai fost responsabil, ai gresit ca ai avut aventura emotionala, de o noapte sau mai multe aventuri.
Asculta-l pe celalalt: 
Indiferent cit de rau te face sa te simti, lasa-ti parterul sa-ti impartaseasca sentimentele lui de dezgust, tradare, durere, furie au frustrare. Asculta atent pina cind termina de vorbit. Pune deoparte sentimentele tale de vina, remuscare sau durere. Pentru a trece de aceasta problema trebuie sa te sacrifici emotional si sa comunici. Daca vrei sa salvezi casatoria ta trebuie sa lucrezi la o relatie mai buna.
Discutati despre aventura emotionala sau fizica: 
Partenerul merita raspunsuri. Imparte unele detalii despre motivul tradarii tale. Explica cum de a aparut nevoia de a insela si cum va puteti asigura ca nu o sa se mai intimple. Trebuie sa vorbiti despre protectia casatoriei.
Schimbati modul de viata: 
Dupa ce ti-ai tradat partenerul nu mai ai voie sa urmezi vechile obiceiuri. Accepta noile limite. Recistiga increderea celuilalt prin a fi deschis la cererile sale asupra limitelor comportamentului in relatie.
Vorbiti despre modificarile stilului de viata: 
Arata cum este diferita acum viata ta sic a vrei sa-ti salvezi casatoria de la alta infidelitate. Intreba-l pe celalalt daca aceste modificari sunt de ajutor.
Accepta ca pentru a reface relatia este nevoie de timp: 
Dupa ce ai inselat sunt necesare mai mult de citeva saptamini pentru vindecare. Partenerul probabil te va urmari atent pentru cel putin un an. Necesita putin timp pentru a accepta accidentele din fiecare zi cum ar fi intirzierile tale la cina sau modificarea brusca a planurilor.
Apelati la suport specializat: 
Gasiti sustinere individuala si in cuplu. Ambii parteneri pot experimenta sentimente de furie, resentiment, rusine, regret, pierdere a stimei de sine, anxietate si depresie. In plus trebuie sa lucrati cu un terapeut profesional.
Angajati-va sa terminati aventura: 
Partenerul care a inselat trebuie sa intrerupa orice interactiune si comunicare cu amantul/a.
Sursa: la-psiholog.ro
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *