Curiozități despre Egiptul antic

egiptul antic

loading...

Studierea Egiptului antic reprezinta unul dintre cele mai fascinante lucruri din lume. Multi oameni sunt pasionati sa descifreze misterele legate de piramidele antice, faraoni sau mumiile blestemate. Pe langa toate acestea, exista si alte lucruri mistice ale Egiptului antic, mai putin cunoscute, scrie ziare.com, citând Listverse.

Va prezentam unele dintre cele mai interesante si mai ascunse lucruri, ce provin din istoria Egiptului antic, dar care de multe ori au ramas neintelese.

Testele de sarcina
Egiptenii antici sunt cunoscuti pentru o multime de lucruri, dar unul este foarte putin cunoscut in lume. Ei au fost printre primii oameni care au avut un test de sarcina. Existau mai multe modalitati de a efectua testul, asa cum este specificat intr-un document denumit „papirusul medical Berlin”.

Potiunile dragostei
Egiptenilor antici le placea magia, dar si dragostea. Ei au decis ca ar fi o idee buna daca ar combina cele doua lucruri, creand potiunile iubirii.

Aceste potiuni erau specifice anumitor situatii, unele folosite pentru a cuceri femeia visurilor, altele pentru a determina o femeie sa faca sex si chiar potiuni destinate persoanelor care doreau sa ruineze casatorii, din gelozie.

Visele profetice
In Egiptul antic, visele erau considerate extreme de importante. Astazi, cei mai multi oameni considera visele doar un set aleator de imagini, dar egiptenii erau convinsi ca visele erau semnificative.

sursa: realitatea.net, hotnews.md

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *