Curiozități despre tradițiile de nuntă

nunta_50

loading...

Te-ai întrebat mereu de ce să urmezi tradițiile? Ei bine, iată care sunt semnificațiile celor mai populare obiceiuri de nuntă.
Ziua mondială a căsătoriei – se sărbătorește în a doua sâmbătă din februarie, în fiecare an.
Ce înseamnă, de fapt, R.S.V.P. Abrevierea pe care o găsiți pe unele invitații moderne, R.S.V.P., vine din franțuzescul ” Répondez s’il vous plait” și înseamnă ”vă rugăm, răspundeți” la invitație.
De ce poartă miresele voal – Astazi voalul este doar un accesoriu fashion pentru mirese, însă în trecut acesta a avut diverse semnificații. O explicație este că voalul îi ascundea fața tinerei mirese de răpitori, tot din acest motiv ea era însoțită și de un întreg alai – pentru a fi apărată. Tot voalul simboliza în unele culturi supunerea femeii în fața bărbatului, iar momentul în care soțul ridică voalul miresei reprezenta dominația sa.
Albul rochiei de mireasă – În trecut, rochiile de mireasă nu erau albe, ci orice culoare considera de cuviință mireasa. La începutul secolului 20, purtau rochii albe la nuntă doar persoanele avute, deoarece rochiile se murdăreau și nu mai puteau fi purtate la fel de mult precum cele colorate. De asemenea, materialul alb era mai scump pentru că era greu de găsit și simboliza și statutul social al celei care îl purta.Rogina Victoria este cea care a dat tonul modei rochiei albe de mireasă, în 1840. Până atunci, femeile purtau la nuntă pur și simplu cele mai bune rochii pe care le aveau.
Verighetele – Știai că mirele nu a purtat dintotdeauna verigheta? În trecut, oferirea unui inel soției simboliza disponibilitatea bărbatului de a susține financiar noua familie. Egiptenii purtau verigheta pe al treilea deget de la mâna stângă deoarece ei credeau că prin acest deget trece o venă care merge direct la inimă, ce era cunoscută drept ”vena iubirii”.
Buchetul de flori – Miresele purtau în trecut buchete de flori și diferite ierburi pentru a alunga ”spiritele rele” care ar fi putut interveni în căsnicia lor.
Sărutul de la sfârșitul ceremoniei – Se credea că tinerii căsătoriți își uneau spiritele prin căsătorie iar prin sărut își uneau și sufletele, care deveneau conform expresiei, un tot unitar.

Sursa: cerceteaza.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *