De azi, mai multă APĂ!

cinci-mituri-despre-hidratare-de-cata-apa-avem-nevoie-si-de-unde-o-luam_size2

loading...

Hidratarea este esențială în orice anotimp și cu atât mai necesară pe măsură ce mercurul din termometre crește.

În jur de doi litri de apă ar trebui să bea fiecare dintre noi zi de zi sau, în orice caz, nu mai puțin de 1.5 și nici mai mult de 3 litri. Efectele unui consum redus de apă nu se văd imediat, însă cu timpul pot avea de suferit rinichii, vezica urinară, prostata, chiar inima și creierul. Dimpotrivă, când te hidratezi suficient, ai parte numai de beneficii:

Creierul funcționează mai bine

Deshidratarea afectează materia cenușie, așa că dificultatea de concentrare și lentoarea în gândire pot fi efectul lipsei apei. Nu poți duce la bun sfârșit o sarcină urgentă sau simți că creierul tău nu mai face față pur și simplu când ești nevoit să lucrezi sub presiune? Bea două pahare cu apă! Energia crește imediat și-ți va fi mai ușor să te aduni.

Slăbești mai ușor

Cu cât bei mai multă apă, cu atât mai greu ți se face foame. Așadar, înainte cu o jumătate de oră de fiecare masă principală, bea 1/2 pahare cu apă. La fel, la o oră după ce mănânci e indicat să te rehidratezi ca să învingi mai ușor poftele. Apa este indicată și la prima oră a dimineții, pe stomacul gol.

Reziști mai bine la efort

Când ești prins în activități solicitante din punct de vedere fizic, ai nevoie de hidratare suplimentară. Cu atât mai mult dacă mergi mult pe jos în ritm alert, alergi sau lucrezi intens la sală, organismul depune efort în plus ca să regleze bătăile inimii – dacă bei apă în timpul efortului și imediat după aceea, bătăile inimii revin la normal într-un timp mai scurt și cu mai puține riscuri. În plus, apa te ajută să transpiri și să elimini toxinele.

Sursa: Revista „Sănătatea de azi”

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *