De ce avem amprente? Află care este rolul lor

fingers

loading...

Amprentele sunt semne distinctive native fără de care cred că poliţia încă ar vâna cai verzi pe pereţi. La prima vedere doar nişte riduri înguste în varful degetelor, amprentele au rolul de a îmbunătăţii simţul tactil, atât de necesar în viata de zi cu zi.
fingers
Cu ajutorul unui experiment inovativ, savanţii de la Scoala Normală Superioară din Paris (ENSP), au reuşit sa demonstreze teoria conform căreia cutele degetelor ne ajuta “să înţelegem tactil” lumea în care trăim.
Folosind modele fabricate din cauciuc, cercetatorii au comparat aderenţa amprentelor normale cu aderenţa altor suprafete similare. În urma frecarii pe diferite suprafeţe, ei au descoperit că vibraţiile tiparului original cutat sunt de 100 de ori mai accentuate decat ale amprentei netede.
Astfel, s-a concluzionat ca amprentele ajută la intensificarea simtului tactil, corpusculii Pacini (terminaţii nervoase, poziţionaţi în hipoderm) fiind parcă însufleţiţi de vibraţia intensă produsă între o suprafaţă oarecare şi ridurile degetelor noastre.

Sursa: cerceteaza.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *