De ce să nu utilizezi smartphone-ul noaptea

Night time connection

loading...

Daca sunteti ca majoritatea oamenilor si va petreceti ceva timp noaptea, folosind smartphone-ul inainte de culcare, doar o ultima verificare, un joc sau doar o simpla privire la vremea de maine, pare perfect sigur si normal. Cu toate acestea, rata de utilizare a smartphone-ului creste, la fel si cercetarile, si nu arata bine pentru organismul nostru.

Radiatiile telefonului mobil sunt o problema comuna despre care multi oameni vorbesc, dar nu este singurul lucru ce ar trebui sa ne ingrijoreze. ”Lumina albastra”, pe care o produc smartphone-urile a fost legata de unele probleme de sanatate destul de grave.

Utilizarea pe timp de noapte a smartphone-ului a fost legata de urmatoarele 3 probleme!

Probleme ale ochilor

Expunerea la ”lumina albastra”, pe timp de noapte a demonstrat ca poate provoca leziuni ale retinei si degenerare musculara. Degenerarea musculara este pierderea vederii centrale sau abilitatii de a vedea ceea ce este chiar in fata noastra.

Dezvoltarea cataractei poate fi legata de expunerea la lumina albastra. Un medic de 35 de ani a venit cu ochii tulburi, afectati de cataracta similari cu cei de 75 de ani. Acesta considera ca utilizarea smartphone-ului este radacina problemei, dar mai multe cercetari trebuiesc facute.

Tulburari de somn

Lumina albastra poate perturba productia de melatonina. Aceasta este un hormon care regleaza ciclul de somn al organismului. Fara un ciclu de somn reglementat in mod corespunzator, nu se poate obtine o durata suficienta de somn, de care avem nevoie. Tulburarile de somn duc la multe probleme de sanatate.

Acestea includ:

boli de inima
timp lent de raspuns
pierderi de memorie
depresie
imbatranire
crestere in greutate
Risc mare de cancer

Lumina sporita pe timp de noapte si problemele de somn au fost legate de o rata mai mare de cancer. Acest lucru este valabil mai ales pentru cancerul la san si prostata. Melatonina, suprimata de lumina albastra, este un antioxidant esential in lupta naturala a organismului impotriva cancerului.

O intrerupere de o singura data, nu ar fi o probleme serioasa, dar exista unii oameni care folosesc telefonul nobil timp de mai multe ore inainte de a merge la culcare. Ei fac acest lucru in fiecare zi, orele in plus incepand se se adune, iar problemele de mai sus incep si ele sa apara.

Articol relatat de Alecia pentru portalul Sicni.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *