Descoperiri uimitoare despre Univers pe care nu le știai

sistem-solar-465x390

loading...

Universul este alcătuit din spațiu și timp, iar componentele sale sunt planetele, lunile, planetele micuțe, stelele, galaxiile. Sistemul nostru solar e localizat în galaxia Calea Lactee, una dintre numeroasele galaxii din Univers.

Se presupune că acestea sunt distribuite uniform în toate direcțiile, ceea ce înseamnă că Universul nu are nici margini și nici centru. Descoperirile de la începutul secolului XX au arătat că Universul a avut un început și că se extinde, într-un ritm care crește tot mai mult. Universul s-a format în urma Bing Bang-ului, când spațiul și timpul au apărut în același timp în urmă cu 13.799±0.021 miliarde de ani în urmă.

După explozia inițială, Universul s-a răcit, permițând primelor particule subatomice să se formeze. Norii uriași s-au unit mai târziu datorită gravitației pentru a forma galaxiile, stelele și tot ce se vede azi. În legătură cu soarta Universului există o mulțime de teorii- unii fizicieni și filozofi refuză să speculeze, deoarece se îndoiesc că vom ști vreodată ce a fost înainte de Bing Bang.Multe descoperiri incredibile despre realitatea în care trăim încă așteaptă să fie descoperite. Pentru a demonstra asta, iată câteva lucruri despre Univers care te vor uimi:

1. 99% din materie e spațiu gol. Dacă ai înlătura tot spațiul din atomii noștri, atunci omenirea (7 miliarde de oameni) ar intra într-un singur cub de zahăr.

În fiecare dintre noi există atomi care au făcut cândva parte din stele care au explodat cu miliarde de ani în urmă.
Un procent mic din electricitatea statică a televizoarelor noastre este luminozitatea remanentă a Big Bang-ului, scrie elacraciun.ro.

Dacă ai fi un extraterestru și ai trăi la 65 de milioane de ani lumină depărtare de Pământ și ai privi printr-un telescop super performant, ai vedea dinozauri.

5. Un an pe Venus e egal cu 224 de zile de pe Pământ, dar o zi pe Venus e echivalentul a 243 de zile de pe Pământ. Acolo, o zi e mai lungă decât un an.

6. Aproape toți atomii de hydrogen din corpurile noastre s-au format ca urmare a Bing Bang-ului, în urmă cu aproximativ 13.7 milioane.

7. Soarele reprezintă 99.8% din masa Sistemului Solar. E atât de mare încât ar putea să încapă în el 1.3 milioane de planete cum e a noastră.

8. Există mai multe stele în Univers decât există particule de nisip pe Pământ.

Universul miroase a zmeură, rom, bacon, migdale fripte și praf de pușcă.
10. Stelele Neutron sunt atât de dense încât o linguriță din componența lor cântărește mai mult decât Muntele Everest.

Sursa: efemeride.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *