Enigma îngerilor. Cine sunt și cum poți comunica cu ei

sf-inger054

loading...

Atât în Orient, cât și în Occident, tradiția popoarelor interpretează îngerii ca pe o energie divină, o prezență care participă la creația absolută, spirituală și transcendentă, dar și la viața profană, terestră, stăpânită de spațiu și timp.

Alături de Dumnezeu se află îngerii, grupați în nouă coruri, așezate în mod diferit față de punctul central. Numele de coruri vine de la faptul că ei cântă întruna, aducând laudă lui Dumnezeu. Cele nouă coruri îngerești sunt următoarele: 1. Serafimii, Heruvimii și Scaunele – pavaza a Tatălui; 2. Domniile, Stăpâniile și Puterile – pavaza a Fiului; 3. Începătoriile, Arhanghelii și Ingerii – pavaza a Duhului Sfânt. Corurile sunt organizate pe trei trepte descendente, fiecare din ele posedând trei ordine. Triada cea mai înaltă e formată din Serafimi, Heruvimi și Scaunele cerești, ei primind lumina lui Dumnezeu în mod direct. Triada următoare e compusă din Domnii, Stăpânii și Puteri, care primesc lumina și o transmit la triada următoare formată din Începătorii, Arhangheli și Îngeri. În centru, conform aceleiași tradiții ebraice, se află energie pură, care din lumină se transformă în căldură și, în cele din urmă, în materie.

Patriarhul evreu Henoch, în Cartea sa, spune că în total există 301.605.722 de îngeri. Dar „explozia” lor demografică s-a întâmplat în secolul al XIII-lea, când se credea că există un înger pentru fiecare dorință omenească. Corul îngerilor, reprezentat de o sferă nelimitată în jurul unui punct central, este o alegorie care evocă ordinea creației. Îngerii sunt elemente de foc, emanații pure ale acestui punct central, dar iradierea lor este atenuată, pentru ca să poată pătrunde în partea materială și densă a universului. Conform mărturiilor din Sfintele Scripturi, vederea unui înger provoacă un fior datorat strălucirii pe care o emite.

Conform Kabbalei ebraice, există 72 de calități care îl înconjoară pe Dumnezeu și care se află la dispoziția omului. Ele sunt întruchipate în 72 de îngeri sau genii servitoare. Fiecare dintre ei are un nume și poate fi invocat la ore precise. Ei sunt în legătură cu o energie zodiacală specifică. Fiecăruia dintre ei îi este atribuit un psalm din Vechiul Testament, căruia îngerul îi răspunde imediat, prin prezența sa. Fiecărui om, în funcție de ziua sa de naștere, îi este repartizat, prin afinități energetice, un înger care trebuie să îl protejeze, să îl ghideze și să-l ajute.

Tradiția creștină a sintetizat mai ales trei moduri de comunicare cu îngerii:
1. Îngerii se arată sub formă de viziuni, și în cazul acesta apariția lor semnalează un eveniment important. Exemplul clasic este cel al apariției îngerului Gavril, care i-a anunțat Fecioarei Maria nașterea lui Hristos.
2. Îngerii apar în vise pentru a transmite mesaje concrete, privind viața celor ce îi visează.
3. Îngerii apar sub formă de voci, avertizându-i pe oameni că se află în fața unor pericole.

Oamenii care văd sau visează îngeri nu se află într-o stare de conștiență obișnuită. Ei dorm, visează, trăiesc stări emoționale puternice, participă la ritualuri religioase, se roagă fierbinte. Canalele de comunicare cu îngerii nu sunt cele ale spiritului analitic.

Sursa: almeea.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *