Enigme despre care nimeni nu vorbește

Pestera-muierii-2
De regulă, stalagmitele se dezvoltă pe verticală, de jos în sus. În cazul de față, stalagmita s-a dezvoltat pe orizontală. Alături de stalagmită, s-au descoperit urmele unui altar și bijuterii din aur și bronz.
Legenda spune că, femeile sterile erau aduse de soți în peșteră, unde făceau rugăciuni și aduceau ofrande. S-a scris mult despre România megalitică, despre vechile culturi, despre o istorie pierdută sau interzisă. Peștera Polovragi este un alt loc plin de istorie și mister. Peștera a fost loc de refugiu pentru daci, vraci sau călugări, fiecare marcând șederea într-un mod anume.
Unul dintre călugări a realizat un desen care simbolizează moarte printr-o tehnică inedită, negrul de fum. Prima descriere a peșterii s-a făcut în anul 1868, de către Joannes. S-a spus că era locul unde se retrăgea Zamolxis, unde își schimba înfățișarea din bătrân în tânăr.
Tronul lui Zamolxis este o piatră încărcată cu energii. Cei care au atins-o susțin că au avut un sentiment, un gând straniu. Locul poartă energia, încărcătura unui personaj miraculos.
Peștera a fost locul unde vracii se retrăgeau și prelucrau o plantă numită povragă care biruia multe boli. Peștera are o lungime de 10 kilometri, însă publicul are acces la primii 800 de metri. Se mai spune că, aurul dacilor ar fi ascuns undeva în interiorul peșterii.
Localnicii susțin că în interiorul peșterii se produc fenomene inexplicabile. Ciobanii care și-au adăpostit animalele în interiorul peșterii s-au trezit fără niciun animal, iar sănătatea lor mintală a avut de suferit.
Coridoarele peșterii sunt luminate de misterioase lumini care apar din pereți. Când cineva se apropie de ele, dispar. Peștera are multe pasaje secrete, nedescoperite. Zamolxis ajungea direct la Sarmisegetusa.
Speologii au descoperit în interiorul peșterii urme de picioare umane încălțate, vechi de 2000 de ani. Temperatura în interiorul peșterii este una constantă, nouă grade, indiferent de anotimp, fenomen care nu a putut fi explicat de cercetători.
Templul de la Șinca Veche este creația unei vechi civilizații. Este construit în gresie. Nisipul conține cristale de cuarț și siliciu care ajută la comunicarea cu entități din alte dimensiuni.
Dealul de lângă Șinca Veche are forma unei piramide și permite captarea și emiterea de energii. Pe deal nu se poate cultiva nimic. Solul pare că a fost iradiat.
Specialiștii în radiestezie care au făcut măsurători, spun că locul degajă un magnetism deosebit și energii foarte mari. Camerele de filmat se opresc sau pornesc după bunul plac, iar pe bandă apar sfere luminoase care nu erau vizibile cu ochiul liber.
Legendele spun că templul era o poartă de comunicare cu alte lumi. Steaua cu șase colțuri este simbolul cel mai straniu din interiorul templului. Ea are în interior semnele Yin și Yang. Cu siguranță, creatorii acestui templu făceau parte dintr-o civilizație fabuloasă.
Sursa: romania-misterioasa.blogspot.ro
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *