Este posibilă călătoria în timp? Află răspunsul din punct de vedere matematic

calatoria-in-timp-un-paradox

loading...

Potrivit unui nou studiu, din punct de vedere matematic, călătoria în timp este posibilă. Universul nu trebuie privit în trei dimensiuni distincte, așa cum suntem obișnuiți, ci precum o structură de 4 dimensiuni, care interacționează simultan din toate direcțiile.

Ben Tippett, om de știință din cadrul Universității Okanagan British Columbia, sugerează într-un nou studiu că ideea călătoriei în timp este posibilă, cel puțin din punt de vedere matematic.

Această teorie se bazează pe faptul că universul trebuie privit precum un tot, în care cele 4 dimensiuni interacționează constant în toate direcțiile. Până în prezent am fost învățați să privim spațiul în 3 dimensiuni și timpul, cea de-a patra. Însă această idee este una eronată. Spațiul-timp este de fapt o curbură pe care se deplasează planetele și toate obiectele din Univers.

Această curbură se face responsabilă pentru orbitele planetelor. Dacă ea nu ar exista atunci toate planetele s-ar deplasa în linie dreaptă, ceea ce este imposibil de imaginat.

Tippett susține că există dovezi că în apropierea găurilor negre, timpul se mișcă mult mai lent, iar curbura tinde să fie mai elastică. Modelul mașinii, care poate să străbată timpul atât în trecut, cât și în viitor, imaginată de specialistul canadian poate fi comparată cu o cutie care se deplasează circular. Această mașinărie se poate mula pe curbura spațiul-timp și astfel călătoria în timp devine posibilă.

Cu toate acestea, o astfel de mașinărie este imposibil de construit în prezent pentru că este nevoie de materiale speciale, pe care omul încî nu le deține. Aceste materiale ar trebui să reziste la viteze impresionante, de cel puțin 8 ori viteza luminii, pentru ca deplasarea în timp să devină posibilă.

Studiul în cauză a fost publicat în revista de specialitate Journal Classical and Quantum Gravityand și este considerat un pas important, care va face în viitor călătoria în timp posibilă.

Sursa: efemeride.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *