Fenomen neobișnuit în Munții Ceahlău! O stâncă se mișcă singură noaptea

durau

loading...

În județul Neamț, la câtiva kilometri de Durău – o stațiune montană din Ceahlău – există o stâncă înfiptă pe un platou montan, care a fost numită de localnici “Pia­tra Dracului”. Localnicii declară că stânca își mu­tă poziția de fie­care dată, noap­tea.

Semă­nând cu un turn, ea se afla în locul cu­noscut sub denu­mirea de Gura Largului, aflat la con­flu­ența Bis­tritei cu Bis­tri­cioara, din co­mu­na Po­ia­na Te­iului.

O legendă lo­cală spune că stânca ar fi re­zultatul unui pa­riu între diavol și Dumnezeu. Dra­­cul s-a fălit că poate fura o stâncă sacră din Ceah­lău, până la ră­să­ritul soa­re­lui, de­ve­nind ast­fel stă­pânul o­me­nirii.

Dum­ne­zeu a accep­tat pariul, și diavolul a plecat, a desprins stânca din munte, a plutit puțin deasupra Masivului Ceahlău, dar răsări­tul a venit exact când piatra era dusă spre gura Bis­tri­ței.

În acel mo­ment, diavolul a scăpat piatra, care a căzut pe pă­mânt. Oa­me­nii din zonă de­clară că ar fi văzut stânca mișcându-se singură noap­tea, fie spre dreapta, fie spre stânga, pe o distanță de câțiva centimetri.

La 25 de kilometri distanță de localitatea balneo-climaterică Poiana Mărului, din Caransebeș, în Mun­ții Tarcului, este localizat Vârful Gugu, unul dintre locurile cele mai stranii dintre Munții Retezat și Pa­râng, devenit celebru pentru fenomenele inexpli­cabile care au loc aici.

La anumite ore ale zilei, muntele pur și simplu dispare, fără a mai putea fi văzut. Conform legendelor locale, zeul Zalmoxis ar fi locuit și pe acest munte, care a devenit sălaș sacru pentru daci, iar Decebal și-ar fi ascuns o parte din comoară aici.

Mulți căutători de comori din zonă încă mai sapă în jurul muntelui, în speranța de a găsi măcar o mică parte din comoara fabuloasă ascunsă de Decebal. Locuitorii de la poalele muntelui poartă și denumirea de “gugulani”, și sunt cunoscuți pentru longevitatea lor, pe care ei o consideră un rezultat al încăr­căturii energetice mari a muntelui în apropierea căruia tră­iesc.

Uneori, cei care se plimbă prin zonă pot vedea explozii de lumină ieșind chiar din munte. Unii turiști au declarat că nu au putut dormi deloc din cauza unor energii inexplicabile pe care le-au simțit.

Alte fenomene enigmatice, frecvente în regiune, includ lumini plutitoare și fulgere globulare. Cu ceva timp în urmă, dispariția unui avion a fost semnalată în zona muntelui, așa ca un grup de cercetători a venit la fața locului să investigheze.

Sursa: portal.tfm.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *