În urma unui studiu, a fost stabilit rolul important al afinelor în longevitate

afine

loading...

Pe măsură ce îmbătrânim, procesul intern de reparare a ADN-ului își pierde eficiența. Alimentația este un factor esențial în îmbătrânire, combaterea bolilor și creșterea duratei de viață.

Cercetătorii au descoperit că afinele au un rol important în longevitate, prin faptul că acționează în profunzime asupra ADN-ului, ajutând la repararea celulelor afectate.

Afinele sunt produse fitomedicinale extrem de valoroase, utilizate în scop terapeutic încă din antichitate. Au proprietăți antibacteriene, tonice vasculare, regeneratoare hepatice și hipoglicemiante. Susțin sănătatea inimii și a creierului.

Un studiu realizat de US Department of Agriculture a arătat că aceste fructe dulci conțin compuși care întârzie procesul de îmbătrânire. Extractul de afine este atât de puternic încât poate crește durata de viață cu 28%, echivalentul a 22 de ani.

Afinele conțin antioxidanți puternici care susțin și stimulează procesul de reparare a ADN-ului uman și acționează direct asupra genelor asociate cu îmbătrânirea, crescând longevitatea. Aceștia neutralizează daunele radicalilor liberi, reduc stresul oxidativ la nivel profund (asupra țesuturilor și celulelor), și stimulează genele responsabile cu protejarea celulelor.

Conținutul bogat în compuși reparatori și antioxidanți a afinelor este justificat de mediul provocator și condițiile aspre în care cresc aceste fructe: soluri nisipoase, terenuri uscate, la altitudini mari.

Consumul regulat de afine poate fi o metodă simplă de a ne apăra de îmbătrânirea prematură și de bolile degenerative. Dacă pe lângă afine, dieta noastră va conține și rodii și ceai verde, efectele anti-îmbătrânire vor fi și mai mari.

Pe lângă faptul că protejează funcțiile și țesuturile creierului de îmbătrânirea prematură, repară daunele ADN-ului, afinele au un potențial anticancerigen remarcabil, demonstrat științific.

Iată doar câteva motive pentru care se merită să ne facem provizii substanțiale de afine atunci când sunt în sezon. Le putem păstra în congelator și folosi la diferite rețete cu valoare terapeutică: sucuri, smoothie-uri sau salate de fructe.

Dacă nu ați apucat să puneți afine peste iarnă, le puteți procura congelate, la pungi, din marile supermarketuri. Se găsesc în diferite combinații, cu alte fructe de pădure bogate în antioxidanți, precum coacăze negre și roșii, zmeură sau căpșuni.

Articol relatat de portalul lataifas.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *