Îndrăzneşte să alegi iubirea de sine în detrimentul fricii de a fi singur

fuga de depresie

loading...

Dacă îţi doreşti să fii iubit, este important să înţelegi faptul că nimeni nu va umple golul pe care îl simţi, mai bine decât tine. Mulţi dintre noi creştem cu o imagine idilică despre iubire, despre partenerul perfect care va apărea şi ne va completa. Însă prea puţini din noi am fost învăţaţi să ne iubim pe noi înşine, să ne acceptăm şi să nu mai avem nevoie de cei din jur ca să ne simţim iubiţi, apreciaţi şi compleţi.

Îndrăzneşte să alegi iubirea de sine în detrimentul fricii de a fi singur şi vei realiza propria putere.

Nu îţi sacrifica propriile valori.

Cu toţii avem tendinţa de a sacrifica o parte din noi înşine pentru ceilalţi. Aceste sacrificii, compromisuri reprezintă o modalitate prin care demonstrăm persoanei de lângă noi că ne pasă.

Atunci însă când aceste compromisuri pe care le facem sunt foarte mari şi intră în conflict cu cele mai de preţ valori ale noastre relaţia în care suntem nu mai este una sănătoasă. Valorile noastre, principiile după care ne ghidăm ne definesc pe noi ca fiinţe umane. A le nega este ca şi când ţi-ai nega propria valoare.

Tot timpul poţi să găseşti ceva pentru care să fii recunoscător.

Priveşte în jur şi observă minunile care te înconjoară. Te poţi bucura de tot ceea ce te înconjoară, de soarele de afară, de păsărele care cânta, de prietenii, familia care este alături de tine.

Petrece timp cu tine însuţi.

Atunci când petreci timp cu tine însuţi ai oportunitatea de a te descoperi şi de a te cunoaşte mult mai bine. Poţi să conştientizezi ceea ce îţi place, care sunt nevoile tale, să îţi descoperi pasiuni la care nici nu te aşteptai şi atunci când nu îţi faci griji cu privire la părerile celor din jur poţi să le urmezi din toată inima.

Atunci când spui nu, te deschizi şi altor posibilităţi.

Persoanele care caută să facă pe plac tuturor şi nu refuză nimic din ceea ce li se propune, crezând că de fapt o fac pentru ele, caută aprecierea celor din jur. Este sănătos să impunem nişte limite. Fă-ţi timp pentru tine şi spune da doar când îţi doreşti cu adevărat acest lucru.

Schimbă şi creşti câte puţin în fiecare zi.

Permanent poţi să schimbi ceva şi să te redescoperi. Alege-ţi un hobby nou, vizitează un loc nou, fă în fiecare zi ceva nou. Indiferent cât de mic şi cât de nesemnificativ crezi că este te ajută să înveţi ceva în fiecare zi.

Sursa: psiholistart.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *