Istoria omenirii este greșită? Harta lumii care demonstrează că nu Cristofor Columb a descoperit America
O hartă bizară, cu o vechime de aproape 600 de ani, este dovada vie că istoria omenirii este greșită. Cărțile de istorie ne-au învățat că navigatorul Cristofor Columb a descoperit America. Această teorie este contrazisă de o hartă misterioasă, care arată continentele lumii, inclusiv America, așa cum le cunoaștem noi în prezent.
Harta în cauză a fost copiată în anul 1763 și este o reproducere fidelă a unei alte hărți, care datează din 1418, adică cu 74 de ani înainte ca navigatorul italiano-spaniol să pună piciorul pe continentul american.
Povestea Hărții care schimbă istoria
Harta în cauză a fost cumpărată de un avocat chinez, Liu Gang, de la un vânzător ambulant din Shanghai. Fiecare continent este prezentat așa cum îl cunoaștem în prezent. Un fapt interesant, care schimbă întreaga perspectivă asupra faptelor istorice, este inscripția din partea stângă a hărții, unde este menționat faptul că harta a fost copiată după o alta mai veche, care data din anul 1418.
Gavin Menzies, un savant britanic, consideră că primul care a descoperit America sau Lumea Nouă a fost amiralul chinez Zheng He. Teoria sa este expusă într-o carte, care se intitulează ”1421, anul în care China descoperă America”. Cartea a fost un bestseller în Anglia și astfel cu argumente pertinente, savantul englez a sugerat că istoria trebuie schimbată.
Menzies susține că amiralul chinez, a pus picioarul, în 1421 pe coasta din Rhode Island. Astfel, Zheng He a devenit primul om din Asia, care a descoperit America. Ciudat este faptul că în analele imperiului Chinez nu există nicio consemnare în acest sens. Din acest motiv, au existat numeroase voci, care au contestat teoria specialistului englez.
Vikingii, primii europeni care au descoperit America
Pe de cealaltă parte, unii istorici sugerează că primii europeni care au descoperit America au fost vikingii. În anul 982, Eric cel Roșu, șeful vikingilor, ajunge aproape Polul Nord printr-o întâmplare. El căuta să ajungă în Islanda, însă, greșind traseul, a ajuns aproape de Polul Nord.
S-au descoperit vestigii ale unei biserici pe care el a construit-o, imediat, cum a ajuns in zona Polului Nord. Întorcându-se în Islanda, el vorbește despre acest teritoriu, numindu-l verde. De aici vine numele de Groenlanda.
Peste 25 de ambarcațiuni pline cu vikingi, pornesc spre tărâmul de vis. În timp, peste 4000 de vikingi s-au instalat aproape de Polul Nord, începând să facă comerț cu blănuri și morse.
Sursa: ziua.ro ; Sursa foto: Certitudinea