Leacul pentru o inimă frântă, vechi de secole

inima franta

loading...

O farmacie din capitala Estoniei este singura din lume care oferã un tratament pentru inimile frânte, ce constã dintr-un amestec pe bazã de migdale, a cãrui reţetã dateazã din perioada medievalã. O dozã din miraculosul medicament cântãreşte 40 de grame şi costã numai un euro, noteazã The Telegraph.

„Încã din Evul Mediu, aici este preparat şi comercializat marţipanul special, folosit pentru alinarea durerilor inimii. Continuãm sã realizãm acest marţipan deosebit deoarece nevoia pentru asemenea tratamente s-a pãstrat de-a lungul secolelor, iar persoanele care suferã din dragoste apeleazã foarte des la produsele noastre.

Nu este un marţipan ca oricare altul, ci este fabricat dupã o reţetã medievalã, conţinând 72 la sutã migdale şi 28 la sutã alte ingrediente pe care nu dorim sã le dezvãluim”, a declarat Ulle Noodapera, angajatã a farmaciei Raeapteek, care a fost deschisã în Tallinn în anul 1422.

Clienţii care trec pragul farmaciei din Tallinn pot avea impresia cã au cãlãtorit cu o maşinã a timpului. Alãturi de remediul pentru inimile frânte, într-una dintre încãperi sunt expuse alte poţiuni medievale folosite de-a lungul secolelor pentru efectele lor benefice.

Cu toate cã cele mai multe dintre aceste nu pot fi cumpãrate, vizitatorii pot admira pudrã de unicorn, picioare uscate de broaşte, ochi de ştiucã, sânge de pisicã neagrã, fragmente dintr-o mumie şi multe altele, scrie ziarulevenimentul.ro.

Sursa: ziarulevenimentul.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *