Locul încărcat de mister – unde se află poarta de intrare către o lume subterană

lume-subterana

loading...

Insula Mare a Brailei, sau Balta Brailei este o insula de pe Dunare, in judetul Braila, Romania. Ea are, in medie, 60 km lungime si 20 km latime, cu o suprafata totala de 710 km². Regimul comunist a desecat baltile existente pe insula si a construit diguri, utilizand munca fortata a detinutilor politici (dintre care multi au murit acolo), transformand insula in zona agricola. Pe insula exista doua comune, Marasu si Frecatei, care au aproximativ 5.000 de locuitori.

In anii 80, deci in timpul comunismului, aici a avut loc un eveniment ce ar putea fi legat de lumea paranormalului. In zona respectiva, un tanar, pe nume P., incerca sa sape o fantana, cu ajutorul unor vecini, pentru a avea apa atat de necesara intr-o zona cu clima torida. In timpul lucrului, unul din vecini incepu sa strige de disperare si sa urle; restul barbatilor l-au scos imediat pe om din fantana, dar acesta avea ochii holbati de groaza, aflandu-se intr-o stare de panica.

Tanarul P. ceru si el sa se afunde cu franghia in fantana aflata in constructie, sa vada ce se intamplase, caci vecinul sau era intr-o stare atat de mare de soc. Dupa cateva minute iesi tremurand ca varga. Ce se intamplase? In urma afundarii si alunecarii tubului si fundului fantanii se realizase o prabusire a peretelui de pietris pe portiunea de 60-70 de cm, nu spre interior, ci spre exteriorul lacasului unde fusese tubul, lasand la iveala o gaura ce parea nemarginita atat in sus, cat si in jos, atat inspre dreapta, cat si inspre stanga, cum priveai prin spartura de nisip. Spatiul parea infinit si luminat intr-o nuanta de rosu indescriptibil, asemanator cumva cu rosul soarelui ce apune in miezul verii. Din acest hau venea o muzica, un zgomot suierator, infricosator, ce-ti ridica parul in cap.

La fata locului au aparut preotul, militianul si primarul satului. Dupa ce preotul si-a scos sutana si a coborat impreuna cu primarul, popa a declarat irevocabil ca este lucrarea diavolului, iar primarul a decretat ca fantana trebuie astupata, iar situatia, imediat raportata la judet.

Spre miezul noptii, cand P., impreuna cu iubita sa, L., se intorceau acasa, la poarta casei iubitei a aparut o masina neagra din care au iesit doi domni imbracati in costume negre, fara cravate, cu palarii si cu parul lung, curgandu-le pe langa urechi, asemanatori cu evreii ultraortodocsi pe care ii vedem la tv. Cei doi l-au convins pe tanar de faptul ca interese sus-puse cer astuparea fantanii si i-au oferit un plic cu bani, drept despagubire. Unul dintre straini a vorbit ceva indescriptibil la un aparat bizar (nu existau telefoane mobile pe vremea aceea!) si imediat a aparut o autobetoniera imensa, in cabina careia erau doi muncitori in combinezoane negre. Imediat ce au astupat gaura, atat masina neagra, cat si betoniera s-au facut nevazute, iar P. si iubita sa au constatat cu stupoare ca banii din plic se prefacusera in… praf! Numerele de inmatriculare ale masinilor, desi au fost notate de martori, acestea s-au dovedit ca aparatineau unor masini inexistente.

“Oamenii in negru” din Insula Mare a Brailei pareau a fi entitati sosite dintr-o alta lume. Nici azi nu se stie cine i-a chemat, de unde veneau, la ce aparate au vorbit si cu cine, cum au disparut intr-o secunda si mai ales ce au gasit fantanarii atat de infricosator. Un lucru e cert: in Insula Mare a Brailei, in comuna Frecatei, exista o poarta catre lumea subterana, necunoscuta noua si plina de mister.

Sursa: taifasuri.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *