Medicamentul care topește grăsimea de sub bărbie

barbia dubla
Administratia pentru Alimente si Medicamente din Statele Unite tocmai a aprobat un medicament care va ajuta multe persoane sa scape de complexul inestetic al barbiei duble. Medicamentul are in compozitie acid dezoxicolic, un compus care este secretat in mod natural de organism pentru arderea grasimilor, scrie CNN.

Potrivit unui sondaj realizat in 2014 de Societatea Americana de Dermatologie, peste 68% din cei chestionati au spus ca grasimea in exces de sub barbie si cea de pe ceafa sunt aspecte care ii ingrijoreaza si, in acelasi timp, ii face sa se simta complexati de aspectul lor. Majoritatea este de parere ca barbia dubla imbatraneste chipul.

loading...

In prezent exista o solutie de eliminare a barbiei duble, ce consta in injectarea cu acidul mai sus mentionat, insa aceasta procedura este incomoda, presupune cel putin 50 de injectii in zona afectata si trebuie purtate bandaje pe toata perioada tratamentului. De asemenea, o solutie mai radicala pentru indepartarea barbiei duble este interventia chirurgicala, care este totusi destul de traumatizanta.

Acest nou medicament consta tot in injectare cu solutie activa, insa concentratia este mai mare, prin urmare nu sunt necesare foarte multe sedinte.

Noua formula a fost testata pe un esantion de aproximativ 2.600 de subiecti, in studii clinice care s-au desfasurat pe parcursul a noua ani de zile, iar rezultatele au aratat ca aceasta poate reduce semnificativ barbia dubla.

Exista, insa, si cateva reactii adverse ale acestui tratament, avertizeaza FDA. Cateva persoane testate au suferit o slabiciune la nivelul maxilarului, prin afectarea nervilor din zona, tumefiere (umflare) a pielii, roseata si durere. Produsul este disponibil pe teritoriul Statelor Unite incepand cu luna iunie.

Sursa: bzt.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *