Misterele nerezolvate ale mărilor și oceanelor

patanela

loading...

1. Ruinele de la Marea Egee

Presa din Grecia a lansat noutăţi legate de o descoperire numită „Pompeii sub apă”. Descoperirea, care includea ruinele unui atelier de ceramică, vase de teracotă şi un cuptor, a fost făcută pe coasta Delos.

Arheologii au găsit multe pietre mari aşezate în faţa atelierului de ceramică şi ruinelor altor clădiri. Multe structuri găsite au rămas neidentificate, mărind misterul despre cum şi de ce oraşul antic a sfârşit sub apă.

2. John Halford

În 2011, John Halford, în vârstă de 63 de ani, a demarat cea mai de succes afacere a sa şi se pregătea să celebreze a 25-a aniversare de căsătorie cu soţia sa, Ruth, cu care avea trei copii. Halford avea totuşi un vis pe care voia să şi-l împlinească înainte să se retragă – să meargă pe o croazieră. Visul său a devenit realitate în acelaşi an, când a plecat într-o croazieră de şapte zile pe Thomson.

Conform textelor pe care bărbatul le trimitea soţiei sale, totul era exact cum îşi dorea. Aproape de miezul nopţii, John savura un cocktail la barul vaporului şi i-a trimis soţiei un mesaj cu detaliile călătoriei sale, ca să poată veni să îl ia de la destinaţie. Înainte ca ea să poată pleca, a primit un telefon care o informa că Halford nu o să fie la aeroport, deoarece a dispărut între miezul nopţii şi 7:00, când toti pasagerii au coborât de pe vas.

John Halford nu a mai fost văzut niciodată. Din nefericire, Halford este una dintre cele 150 de persoane care a dispărut misterios pe un vas de croazieră.

3. The Patanela

În octombrie 1988, Michael Calvin şi prietenul lui, John Blissett, au navigat pe vasul de lux denumit The Patanela. Cei doi au început din Fremantle, Australia, şi au ajuns în Whitsundays. De acolo, au continuat spre Portul Lincoln, unde Calvin i-a trimis o scrisoare surorii sale, în care ii spunea cât de bine se simte, cum se prezintă vremea şi faptul că el şi Blissett au decis să pună un mesaj într-o sticlă, să o arunce în mare, iar oricine urma să o găsească, câştiga o vacanţă gratuită pe vaporul de lux.

Din păcate, visele acestora nu au fost realizate niciodată. La câteva săptămâni după ce Calvin a trimis scrisoarea surorii sale, The Panatela a dispărut de pe coasta din Sydney. Cei doi prieteni nu au mai fost văzuţi sau auziţi de atunci.

4. SS Edmund Fitzgerald

Lacul Superior este atât de mare încât este considerat ca o mare a unei insule. În noiembrie 1975, o furtună puternică a lovit atât de tare lacul, încât vaporul SS Edmund Fitzgerald a plecat din Detroit. În dimineaţa următoare, Fitzgerald împreună cu alt vapor, Arthur M. Anderson, şi-au adaptat rutele către o direcţie mai nordică, deoarece căpitanii de vas încercau să evite vânturile puternice.

Ernest McSorley, căpitanul vasului Fitzgerald, a raportat furtuna Gărzii de Coastă şi a încercat să ajungă la Whitefish Bay ca să scoată vasul din calea furtunii. Din păcate, la o oră după ce acesta a plecat, nava a dispărut de pe radar. Nu a existat niciun apel de ajutor înainte de incident. După o săptămână, Fitzgerald a fost găsit la mai bine de 150 de metri sub apă, rupt în bucăţi şi fără urmă de oameni.

Chiar dacă este destul de credibil faptul că furtuna a provocat această întâmplare, rămâne un mister unde se află corpurile echipei care se afla pe vas.

5. Epava din Golful Mexicului

În 2001, ExxonMobil au primit mai mult decât au cerut când au pus o conductă de ulei în Golful Mexicului. În timp ce erau ocupaţi cu construcţia conductei, aceştia au lovit o epavă care se afla sub apă de 200 de ani.

Brett A. Phaneuf, un om de ştiinţă din Texas, împreună cu echipa sa de experţi au încercat de două ori să extragă artefacte de pe navă, dar fără noroc. A treia oară acesta a observat o bucată de lemn blocată la bază, însă în momentul în care a vrut să o analizeze, mare parte din aparatură s-a defectat. Operatorii au încercat să prindă o parte cu ajutorul braţului submarinului, dar în final s-a blocat, iar maşinăria a rămas pe fundul mării.

Următoarele eforturi de a obţine o bucată din navă sau artefactele ei au surprins un nou submarin pierdut în apă după ce a pierdut controlul.

Din ce în ce mai multe incidente au continuat să apară, lăsându-i pe unii să creadă că epava era bântuită, iar fantomele celor care se aflau pe ea nu voiau să fie deranjate. Nava-ruină şi „comorile” ei vor rămâne mereu un mister.

Sursa: Listverse

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *