O națiune incredibilă! 10 lucruri fascinante despre Coreea de Nord

kim jong un

loading...

Coreea de Nord este un ţinut aparte, plin de mistere şi care recent şi-a declarat sprijinul pentru Donald Trump, dar și faptul că plănuieşte să ajungă pe Lună. Business Insider a prezentat o listă cu lucruri bizare şi deopotrivă fascinante despre țara aflată sub o dictatură cruntă, Coreea de Nord.

1. Nord coreenii, născuţi după Războiul din Coreea, sunt cu 2 centimetri mai scunzi decât sud-coreenii, potrivit unui reportaj USA Today din 2013.

2. Anul trecut şi-a creat propriul fus orar, Pyongyang Time (Timpul Phenianului), numit după capitala Coreei de Nord, care se află cu 30 de minute în urma Coreei de Sud şi a Japoniei.

3. Kim Jong Un a dat ordin ca toţi cetăţenii să-i copieze tunsoarea. Potrivit unei surse de la Phenian, şeful statului a dat un ordin prin care bărbaţii nu au voie să aibă lungimea părului mai mare de 2 centimetri, iar femeile să nu depăşească lungimea tunsorii bob. De asemenea, bărbaţilor le-a fost sugerat să-şi modeleze frizurile precum Kim Jong Un.

4. Un nord-coreean trebuie să plătească 8000 de dolari pentru a putea fugi din ţară. Un preţ ridicat având în vedere că PIB-ul per cap de locuitor era de 1800 de dolari în 2014.

5. Kim Jong Il cheltuie anual 700.000 de lire sterline pe coniac Hennessy.

6. Doar 20% din terenul ţării este arabil, adică 14.484 de kilometrii pătraţi.

7. Rata de alfabetizare în ţară este de 100%, fiind ţara cu cea mai mare rată de alfabetizare din lume. Letonia este pe locul doi cu 99,9%.

8. 724 de kilometri de drum sunt asfaltaţi, din totalul de 25.554, ceea ce înseamnă că mai puţin de 3% din drumurile din Coreea de Nord sunt asfaltate.

9. PIB-ul per cap de locuitor al Quatar-ului este de 73 de ori mai mare decât cel din Coreea de Nord.

10. Coreea de Nord este cea mai coruptă ţară din lume, la egalitate cu Somalia. Potrivit Corruption Perception Index, care a analizat şi a punctat cu scoruri cuprinse între 0 şi 100, și a decis că cele două ţări sunt cele mai corupte din lume. Coreea de Nord a obţinut un scor de 8. Cea mai puţin coruptă ţară din lume este Danemarca.

Sursa: independent.md

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *