Orașul fără zgomot și poluare. Află unde este situat

Un-oraș-splendid-600x337

loading...

Un oras fara zgomot și poluare? Aproape imposibil nu? Situat în Țările de Jos, în provincia Overjissel, acest oras „ciudat” cunoscut sub numele de „Veneția Nordului”, este impanzit de râuri mici, canale și cai inguste de circulatie pentru biciclete. Aici, nu sunt masini! Bine ați venit la Giethoorn!

Aproximativ 2620 de suflete trăiesc în Giethoorn. Nu există automobile aici, toată lumea călătorește cu bicicleta, pe jos sau pe canale cu barci, totul este proiectat pentru a trăi o viața in „verde” cu seninătate. Barcile cu care se circula pe canale sunt cu motoare eco de capacitate mica al caror grad de poluare fonica este foarte mic. Totul este gandit pentru a face din acest oras unul de basm.Visezi să scapi de viața aglomerata a orașului tau?

Orasul a fost construit în anii 1200, când coloniștii au săpat șanțuri peste mlaștini pentru a obtine „turba”, un material organic fosil, uscat, care a devenit un combustibil perfect. Deoarece,Giethoorn a păstrat o parte pitoreasca, care i se potrivește atât de bine, locuitorii acestui oras au ales ca totul sa fie pastrat si nu degradat prin tehnologie. Fără drumuri, orașul nu este supraaglomerat, nu exista ambuteiaje nu exista industrie, nu exista poluare. O oaza de liniste si fericire.

Desigur, turismul joacă un rol important în economia locală. Cazare si mic dejun și tururi ghidate permit rezidenților permanenți să mențină un stil de viață liniștit, oferind în același timp cu căldură o experienta de neuitat călătorilor care doresc să scape de viața de oraș. Un paradis adevărat al pacii.

Articol relatat de portalul Construct Your Dreams

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *