Pentru o tinerețe îndelungată, consumă cu regularitate aceste alimente
Migdalele – reprezintă niște gustări bogate în energie și nu generează colesterolul rău datorită sterolilor, de asemenea sunt benefice pentru diabetici, reducând zahărul din sânge. Sunt, de asemenea, bogate în aminoacizi, care susţin nivelul de testosteron și musculatura în creștere. Migdalele sunt, de asemenea, bogate în Vitamina E, care ajută în cazul expunerilor prelungite la soare. Într-un studiu, cu voluntari care au consumat 14 miligrame de vitamina E (Aproximativ 20 de migdale) pe zi și apoi s-au expus la lumina UV, cei care au consumat migdale nu au suferit arsuri solare față de cei care nu au consumat deloc. Și pentru că vitamina E este un antioxidant puternic, menţine arterele sănătoase și luptă împotriva radicalilor liberi. Nivelurile scăzute de vitamina E sunt asociate cu performanţe de memorie slabă şi declinul cognitiv, spune nutriționistul Sari Greaves din New York de la Presbyterian Hospital-Cornell.
Seminţele de in – sunt bogate în proteine și fibre, aceste mici seminţe oferă cantitate importanța de omega-3 și acizi graşi, acizi care reduc petele de pe piele prin conținutul de fier și reduc ridurile fine.
British Journal de Nutritie a raportat că participanţii la un studiu care au mâncat aproximativ o jumătate de linguriță de semințe de in pe zi timp de șase săptămâni au prezentat o hidratare puternica a pielii, au stopat roșeata (eritroza) și iritațiile. Un studiu recent, comparativ, de 60 de zile, pe persoane cu colesterol ridicat (mai mare de 240 mg / dL) și care au consumat 20 de grame de semințe de in pe zi, au relevat faptul ca aceste au avut reglări ale colesterolului. Semințele de in se pot consuma cu iaurt, în salate sau cu fulgi de ovăz.
Roşiile – Există două lucruri pe care trebuie să le ştiţi despre tomate: roşul la legume este o culoare bună deoarece contine mult licopen și antioxidanti ; şi tomatele prelucrate sunt la fel de puternice ca si cele proaspete, deoarece este mai uşor pentru organism să absoarbă licopenul. Studiile arată că o dietă bogată în licopen poate reduce riscul de cancer al : vezicii urinare, pulmonar, de prostată, de piele si stomac, precum şi reducerea riscurilor bolilor coronariene. Ajuta la eliminarea radicalilor liberi cauzate de razele ultraviolete, ceea ce ajuta la lupta împotriva ridurilor.
Spanacul – Frunzele verzi ale spanacului sunt echivalente cu inima unui om sanatos. O masă cu spanac înseamnă aport susținut de minerale esențiale – potasiu și magneziu – și este una din sursele de top de luteină, un antioxidant care poate ajuta la prevenirea înfundării arterelor. Plusul de vitamine și nutrienți pot susţine densitatea minerală osoasă, atacul de prostată al celulelor canceroase, reduce riscul unor boli de piele, luptă împotriva cancerului de colon.
Rozmarinul – Acidul carnosic găsit în acest condiment reduce riscul de accident vascular cerebral cu 40%, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Neurochimia. Acidul Carnosic pare să determine un proces care protejează celulele creierului de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi, care agravează efectele unui accident vascular cerebral. De asemenea, poate proteja împotriva bolilor degenerative, cum ar fi Alzheimer și efectele generale ale îmbătrânirii.
Somonul salbatic – un sfert de porție de somon înseamnă aproximativ 2.000 de miligrame de acid docosahexaenoic (DHA) şi acid eicosapentaenoic (EPA), omega-3 acizi graşi, care servesc drept ulei pentru îmbunătățirea activității cerebrale , un adevarat „brain’s hardware” . Un studiu din 2008 la Universitatea din Cincinnati, de exemplu, a constatat că ţesutului creierului uman intre 65 de ani – la 80 de ani cuprinse DHA cu 22% mai puţin decât țesutul cerebral uman intre 29 – la 35 de ani.
Afinele – „Aceste potente fructe mici dar care pot ajuta la prevenirea unor boli de cancer si boli de inima ” spune Ryan Andrews, director de cercetare la Precision Nutrition, în Toronto, Canada. Pe lânga faptul că sunt bogate în fibre şi vitaminele A si C, acestea au puternice proprietati antioxidante care neutralizează radicalii liberi. Mâncați o cană de afine pe zi și, dacă se poate, optați pentru cele sălbatice, deoarece acestea conțin antioxidanți cu 26 % mai mult decât cele cultivate.
Ceaiul verde – este un antioxidant dovedit ca și anticancer și cu proprietăți anti-inflamatorii. Cercetătorii au descoperit că un consum 2-6 cești pe zi, nu doar ajută la prevenirea cancerului de piele, dar s-ar putea inversa, de asemenea, efectele nocive ale soarelui. Alte studii arată că ceaiul verde, infuzat cu un alt antioxidant numit epigallocatechin galat (EGCG), pot stimula sănătatea cardiovasculară și reduce riscul la mai multe tipuri de cancer.
Tonul – acesta are un mic secret: Seleniu. Acest nutrient ajută la păstrarea elastinei, o proteină care menţine pielea netedă şi este de asemenea antioxidant, este ca un tampon împotriva soarelui (opreşte radicalii liberi rezultați din expunerea la UV și care duce la deteriorarea celulelor). Tonul este, de asemenea, o mare sursă de proteine, nu conține grăsimi rele și mai conține cantități însemnate de niacin care s-a dovedit a ajuta la scăderea colesterolului. Cercetătorii de la Universitatea din Rochester au determinat că niacinul ridică colesterolului HDL (tipul bun) și scad trigliceridelor mai mult decât statinele. (Statine = medicamente de sinteză care ajută la scăderea trigliceridelor și colesterolului).
Morcovi – Gândiţi-vă la morcovi ca la niște baghete magice portocalii foarte bune pentru ochi. Au o mare cantitate de vitamina A, care împiedică moartea celulelor din stratul exterior al pielii. Asta înseamnă că mai puţine celule moarte se combină cu sebumul și astfel nu blochează porii. Morcovii contin, carotenoizi- compuşi solubile in grasimi, care au rol pozitiv într-o gamă largă a diferitelor tipuri de cancer, reduc riscul creării de condiţii inflamatorii care favorizează astmul și artrita reumatoidă.
Cerealele integrale -fulgi de ovăz, făină de grâu, orz, orez brun, sunt bogate in fibre, care calmeaza ţesuturilor inflamate menţinând în acelaşi timp inima puternică, colonul sanatos si creierul alimentat cu oxigen. Cerealele integrale pot fi încărcate cu carbohidrati, dar eliberarea celor zaharuri este încetinită de fibre. O jumatate de cana de cereale integrale contine 10 grame de proteine iar, ele furnizeza , un echilibru energetic muscular.
Curcumă sau turmeric – Curcumina, polifenol care oferă nuanţa galbenă si luptă împotriva cancerului datorită proprietăţilor anti-inflamatorii şi activităţilor de combatere a tumorilor date de proprietatilor anti-angiogeneză. Cercetatorii de la UCLA au constatat că acesta combate acumularea de plăci amiloide în creier si a blocajelor care pot provoca Boala Alzheimer. Turmericul in India, spun cercetătorii, ar putea explica de ce atât de puţini dintre cetăţenii acestei ţări au această boală, în timp ce statistica arată că in SUA procentul este de aproape 13%, în conformitate cu Alzheimer’s Association.
Ouăle – Cei care mănâncă ouă la micul dejun pierd cu 65% mai mult in greutate decât cei care consumă același mic dejun ca și număr de calorii, conform unui studiu al International Journal of Obesity. Consumați de asemenea gălbenuş de ou, deoarece studii recente au demonstrat ca grăsimea din gălbenuș, datorită mineralelor și nutrienților compensează efectul colesterolului și dau și senzația de sațietate.
Merele – Un măr pe zi reduce inflamațiile de orice tip, datorită quercetin, un flavonoid, găsit și în ceapa roșie. Quercetin reduce riscul de alergii, atac de cord, Alzheimer, Parkinson, cancer de prostată şi cancer pulmonar.
Rodiile – sucul din fructele biblice cu multe seminţe pot reduce riscul de cele mai multe tipuri de cancer, datorită polifenolului numit ellagitannins, care dau fructelor culoarea roșie. De fapt, un studiu recent de la UCLA a constatat că sucul de rodii încetinește dezvoltarea celulelor cancerului de prostată.
Broccoli – O cană de broccoli conţine o doză consistenta de calciu, precum şi mangan, potasiu, fosfor, magneziu si fier. In plus faţă de marimea sa are o concentraţie ridicată de vitamine, inclusiv-A, C, şi-K şi sulforafan fitonutrienti, iar studiile de la Universitatea Johns Hopkins sugerează că are proprietati anticancerigene puternice.
Sursa:biblioteca-secreta.blogspot.ro