Peșterile Caynton – un loc plin de mister

pestera2

loading...

Ceea ce pare a fi o simpla gaura pe campul unui fermier este de fapt intrarea intr-o mare pestera ale carei origini sunt invaluite in mister.

Situata pe suprafata Caynton Hall, aproape de Beckbury, in Shropshire, Anglia, Pesterile Caynton au fost asociate, conform legendei localnicilor, adeptilor Cavalerilor Templari, in secolul al XVII-lea. Originile pesterilor par sa fie in secolul al XVIII – XIX- lea, cand au fost sapate la ordinul militar catolic, cu scopul de a proteja pelerinii aflati in drum spre Ierusalim.

In timpul Evului Mediu, ordinul a crescut rapid in putere si calitatea de membru pentru a deveni unul dintre cei mai bogati si mai puternici in Crestinism. Ordinul a fost desfiintat in secolul al XIV-lea, dar povestea a dat nastere mai multor teorii ce graviteaza in jurul Pesterilor Caynton.

Cu toate ca originile pesterilor sunt necunoscute, acestea sunt vechi de mai bine de doua sute de ani, aproape jumatate de mileniu de la destramarea ordinului Templierilor.

O posibila explicatie este faptul ca pesterile au fost rezultatul exploatarilor in cariera din secolul al XIX-lea si transformate de proprietarii de pamant, in grote. Cavernele cuprind o serie de pasaje si camere neo-romanice scobite din gresie, cu arcade sculptate, stalpi, simboluri si nise, aparent pentru lumanari.

Sursa: zi9.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *