Picioarele îți vorbesc! Cât de receptiv ești?

picioare-sexy3

loading...

Parafrazând o cunoscută expresie, din punctul de vedere al răspunsului corpului fizic la lucrurile care ne trec prin minte, putem afirma mai în glumă, mai în serios că: „acolo unde-ţi va sta capul, acolo îţi vor sta şi picioarele!”. Gluma vine din utilizarea expresiei, seriozitatea vine din faptul că picioarele sunt partea din corpul nostru care ne poartă într-acolo unde este direcţionată şi atenţia noastră.

În opinia psihologului Laura Maria Cojocaru, atenţia poate fi îndreptată către lucruri reale, concrete, palpabile, care se întâmplă aici şi acum, sau, din contră, către lucruri legate de trecut, viitor sau stagnând mai mult în imaginaţie decât în trăirea concretă a unui eveniment. „Picioarele sunt cele care ne vorbesc despre direcţia noastră în viaţă, despre capacitatea de a avansa în viaţă, de a învăţa lucruri noi şi a trăi experienţe noi, despre a produce o schimbare în general, ne vorbesc despre stabilitate, siguranţă, atenţie la prezent, centrare pe solutii şi acţiune”, afirmă psihologul Laura Maria Cojocaru.

În acest context, o dificultate apărută în această zonă a corpului nostru, ne poate arăta gânduri legate de:

Credinţa că „nu putem”, „nu ştim” sau „nu este potrivit” să mergem înainte în sensul de a face o schimbare (în gândire sau comportament), de a învata ceva nou.

Refuzul de a trece peste situaţii din trecut pe care nu le mai putem schimba, dar ne ţin mintea ocupată.

Decizia de a nu renunţa la ceea ce este vechi şi a devenit nepotrivit (credinţe, obişnuinţe).

Frica legată de faptul că viitorul ar putea să nu ne placă sau că este posibil să nu-i facem faţă.

Dorinta exagerată de control al evenimentelor, persoanelor, rezultatelor.

Un criticism exagerat faţă de oameni, viaţă, sine, criticism care le include ca substrat pe toate cele enumerate mai sus.

Un dezechilibru între ceea ce ne dorim şi ce suntem dispuşi să facem concret pentru a ne împlini dorinţa.

Sursa: descopera.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *