Povestea Zanei, femeia-maimuță

femeia maimuta
Foarte putin cunoscuta, dar extrem de tulburatoare este povestea Zanei, femeia-maimuta, capturata in 1850 in regiunea Ochamchir din Georgia.
Vanatorii au avut mult de furca pina sa prinda creatura salbatica, asemanatoare unei femei, dar si cu trasaturi specifice maimutelor.
S-au mai auzit cazuri de copii crescuti alaturi de fiarele padurii, dar acestia pot fi usor recunoscuti prin trasaturile lor umane, doar comportamentul fiind animalic.
In ceea ce o priveste pe Zana, ea avea brate, picioare si degete groase, un posterior masiv si era acoperita cu un par negru, ca o blana. Era foarte rezistenta la frig, detestand chiar spatiile incalzite. Comportarea sa era extrem de primitiva si salbatica. Zana era atit de rea incit, in primii ani, a fost tinuta intr-o cusca.
Nu se cunosc foarte multe amanunte despre viata ei, dar dupa cit se pare, cu timpul, s-a mai imblinzit si a putut sa invete lucruri simple, cum ar fi sa macine porumbul. Desi nu a invatat niciodata sa vorbeasca, stapinea suficient de bine limbajul trupului cit sa atraga localnici pentru a se imperechea. Zana a adus pe lume mai multii copii, dintre care unii au fost crescuti de localnici.
Cel putin unul dintre copii a fost omorat accidental de Zana, care a imbaiat pruncul intr-un râu aproape inghetat, considerind probabil ca acesta are acceasi rezistenta la frig. Copiii care au supravietuit aveau toti pielea inchisa la culoare, trasaturi negroide si erau neobisnuit de puternici, dar s-au integrat in comunitatea umana.
Zana a murit in 1890, dar cel mai mic dintre copiii sai a trait pina in 1954. Potrivit profesorului Boris Porchnev, de la Academia de Stiinte din Moscova, este posibil ca Zana sa fi fost o Alma, creatura salbatica despre care se crede ca ar trai in Asia Centrala, dar care se deosebeste de alte fiinte fabuloase, precum Yeti ori Sasquatch, prin aceea ca are o infatisare mai umana.
In opinia academicianului rus, este posibil chiar ca Zana sa fi facut parte dintr-un clan de Oameni de Neanderthal care a supravietuit in mod misterios pina in zilele noastre. De altfel, in lumea stiintifica se discuta aprins daca neanderthalienii s-au imperecheat sau nu cu Homo Sapiens. Poate ca da, afirma Panchev, iar Zana ar fi ultimul caz cunoscut.
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *