Principalele cauze ale suferinței umane. Află care este cheia fericirii!

cheia fericirii

loading...

Deşi veniturile s-au dublat în ultimi 50 de ani, oamenii nu au devenit mai fericiţi, conform lui Lord Richard Layard, care a condus studiul.

În cadrul unui studiu realizat de School of Economics din Londra a fost descoperit faptul că depresia şi anxietatea sunt principalele cauze ale suferinţei umane.

Conform cercetătorilor, oamenii se adaptează nivelului salarial crescut, dar îşi compară veniturile cu ale celor din jur. Oamenii care se află într-o relaţie de cuplu au avut rezultate mai crescute ale fericirii în cadrul testelor, iar pierderea partenerului de viaţă avea un impact important, afectând starea emoţională a persoanelor.

Depresia şi anxietatea au avut cele mai mari efecte asupra oamenilor, nivelul scăzând cu 0,7 pe scala de 10. Cercetătorii au analizat informaţii din mai multe ţări, precum Statele Unite ale Americii şi Germania.  Lord Layard susţine că reducerea stresului şi a anxietăţii reduce suferinţa umană.

Prin tratarea depresiei şi a anxietăţii, guvernul ar avea de câştigat deoarece ar creşte rata de anagajaţi. ,, Prin tratarea depresiei şi a anxietăţii, oamenii vor fi de patru ori mai eficienţi în ceea ce priveşte îndepărtarea sărăciei,” spune Layard.

Sursa: Mashable

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *