Profețiile uluitoare ale sârbului Mitar Tarabic

mitar tarabic

loading...

Pe lângă profețiile babei Vanga  – sybilla oarba din Bulgaria și ale misticului croat Rudjer Boscovic,  cele mai fascinante şi interesante dezvăluiri despre viitor rămân ale fraților sârbi, Milos si Mitar Tarabic, care au trăit in secolul XIX.

Prorocirile lor sunt incredibil de exacte si uşor de interes pentru oricine.
Cel care a dat lumii cele mai exacte prevestiri legate de viitorul apropiat al omenirii şi de schimbarea cursului istoriei a fost Mitar Tarabic, care a trăit in Serbia de astăzi intre 1829-1899. De reținut ca ambii fraţi s-au născut săraci si au rămas analfabeţi pe întreaga durata a vieţii lor. Mitar s-a născut si a trăit toata viaţa in satul Kremna, loc unde a avut toate viziunile sale profetice. A fost un om extrem de religios şi devotat credinţei ortodoxe, avandu-l ca naş şi duhovnic pe preotul Zaharja Zaharic (1836-1918).

Preotul Zaharic a fost cel căruia Mitar i s-a destăinuit cu privire la viziunile care-i tulburau liniştea si existenţa sa simplă, de ţăran. Tot preotul Zaharic a fost cel care a notat mărturisirile profetice pe un caiet care a fost parţial distrus in urma unui incendiu provocat in anul 1943 de armata bulgară invadatoare.

Astăzi, textul original se afla la Belgrad, in posesia lui Dejan Makencovic, strănepotului preotului Zaharic. Cele mai cunoscute profeţii ale lui Tarabic pe plan local, vizează o serie de evenimente politice care au zguduit Serbia secolului XIX. Fără a intra prea mult in detalii, Tarabic a prezis asasinarea familiei regale sârbe Obrenovic, drama care s-a întâmplat in realitate in anul 1903, când regele Alexandar Obrenovic si regina Draga au fost ucişi de către propriile gărzi.

Viziunile ţăranului sârb nu s-au limitat la viitorul Serbiei, ci au vizat multe evenimente internaţionale precum ambele războaie mondiale, viitorul omenirii după războaie, apariţia televizorului şi a calculatorului, decăderea spirituala din zilele noastre, poluarea, călătoriile in spaţiu şi pe Lună, dependenţa oamenilor de computere, telefoane mobile şi maşini, distrugerea naturii, Noua Ordine Mondială şi multe altele. Retineţi, Mitar Tarabic a decedat in anul 1899! Dar prezicerile sale sunt mai mult decât revelatoare…

Profeţii cu privire la primul Război Mondial

“După uciderea mişeleasca a regelui si reginei din casa Obrenovic, va veni la putere printul Karageorgevic. Va stârni pentru început război cu turcul. Patru tari creştine vor ataca Turcia, granița noastră (a Serbiei), va fi la râul Lim. Atunci vom începe recucerirea dragului nostru Kosovo.”

FAPTE ISTORICE:

  • In 1903, Alexandar si Draga Obrenovic, sunt asasinați de gărzile regale, iar printul Petar Karageorgievic devine noul rege al sârbilor.
  • In 1912, izbucnește războiul dintre Serbia ajutata de Bulgaria, Grecia si Muntenegru (cele trei state creștine) si Turcia…

“Imediat după războiul nostru împotriva păgânilor, o altă grozăvie se va stârni. Va izbucni un Mare Război în care un râu de sânge se va vărsa. O mare armata va trece un râu şi va ataca Serbia de trei ori; duşmanii vor distruge totul in calea lor. Vor intra adânc în ţara noastră, timpuri grele vor veni peste sârbi. Armata noastră va fi aproape pierdută, când deodată un mare războinic sârb va veni călare pe un cal negru şi va lua comanda strigând:  – Spre victorie vitejii mei, înainte fraţi sârbi! Armata sârbă se va trezi la viaţă şi va goni uriaşa armată duşmană dincolo de râul după care a venit. Apoi o armie şi mai mare va veni din nord şi va stăpâni asupra noastră. Ţara ne va fi pustiită, vor muri mulţi oameni de foamete şi molime. Timp de 3 ani, Serbia va trăi în întuneric. Tot acest timp, armata noastră va sta într-un loc înconjurat de mare. Când rănile li se vor vindeca, vor veni în corăbii să elibereze Serbia şi toate ţinuturile unde trăiesc fraţii noştri.”

FAPTE ISTORICE:

În 1914, Imperiul Austro-Ungar va ataca Serbia după ce naționalistul sârb Gavrilo Princip îl va ucide la Sarajevo pe moştenitorul tronului austro-ungar. Conflictul regional va duce la declanşarea primului Război Mondial. La început, Austria va cuceri uşor nordul şi centrul Serbiei. Comanda forțelor sârbe va fi luata însă de generalul Alexandar Mishic, care va veni la cartierul general din Belgrad călare pe un armăsar negru.

Sub comanda sa, forțele sârbe alungă armata austriacă dincolo de râul Drina. Imediat armatele germane atacă in forța si ocupa Serbia timp de trei ani, perioadă în care mulți sârbi mor de boli şi foamete. Forțele sârbe sunt nevoite să se retragă prin Albania spre insula greceasca Kerkira. Acolo se regrupează si navighează spre Salonic unde formează un nou front alături de armatele aliate. După lupte grele, Serbia este din nou liberă.

“Îți voi mai spune ceva, Părinte, armata invadatoare va ocupa satul nostru Kremna chiar în ziua aniversară a botezului tău. Nemţii vor sta trei ani şi vor pleca exact în ziua în care au venit, de ziua Sfântului Luca. Dar tu nu vei mai trăi să prinzi sfârşitul războiului, Părinte. Cele două războaie îți vor răpi doi copii, unul înainte de moartea ta, iar celălalt după ce vei pleca…”

FAPTE ISTORICE:

Armata germană a intrat in Kremna în ziua Sfântului Luca, satul fiind eliberat de sârbi peste trei ani, tot de ziua Sfântului Luca. Preotul Zaharija Zaharic a decedat in anul 1918, unul dintre fii săi murind înaintea sa, iar celălalt după, exact cum profețise Tarabic.

Profeţii despre cel de-al doilea Război Mondial

“Ascultă-mă bine, naşul meu bun. După primul mare război, Austria va dispărea, iar Serbia  va fi mare cât un regat din vechime. Vom trăi alături de fraţii noştri din nord. Pentru câțiva ani, vom trăi în pace, dragoste şi belşug. Dar nu va dura mult, o ură veninoasă va izbucni între popoarele noastre. Sângele va fi vărsat, va fi groaznic. Nu ştiu de ce sau cum, dar cred că din cauza acestei uri.”

FAPTE ISTORICE:

1918, imperiul Austro-Ungar se dizolvă, iar regatul Iugoslaviei apare pe scena istoriei. Noul stat este zguduit constant de probleme economice, sociale si politice, cauzate de conflictele dintre numeroasele partide politice naționaliste.

1928, în timpul unor dezbateri politice încinse, un parlamentar, membru al Partidului Radical Sârb, scoate un pistol şi ucide 3 deputați croați, rânind alți 3. Imediat după incident, este stabilită o dictatur militară.

“Apoi, cel care stă pe tronul ţării noastre va fi ucis lăsând în urmă o văduvă şi orfani. O rudă a sa va urca pe tron şi va încerca să conducă cu dreptate având în grijă copiii regelui ucis. Dar oamenii nu-l vor iubi şi-l vor acuza de multe nedreptăți. Va sfârşi detronat şi închis de propria armată. Viaţa sa va fi salvată de regii Angliei. Pe tronul nostru va domni pentru câteva zile fiul celui detronat. Va fi dus de soldații săi peste mări deoarece regatul nostru va fi invadat de o forța a răului, o armată străină care va cuceri toată Europa şi o va obliga să se închine crucii lor încârligate anti-creştină.”

FAPTE ISTORICE:

1934, în timpul unei vizite la Marseille, Regele Alexandar Karageorgievic este ucis de un naționalist croat. Vărul său, Prinţul Pavle Karageorgievic, va deveni rege provizoriu deoarece fiul regelui ucis, Petar, era încă un copil. Datorită nepopularității sale, Pavle este arestat de propria armată si exilat forțat în Anglia. Tânărul prinţ Petar, devine rege, dar la scurt timp pleacă din ţara, Serbia fiind invadată de armatele lui Hitler. 1941, Iugoslavia este ocupată total de armatele naziste. Semnul omniprezent al zvasticii lui Hitler tronează aproape peste tot în Europa.

“La început Rusia nu va voi război, dar când va fi atacată de forţele răului, va răspunde feroce. Pe  tronul Rusiei este un ţar roşu. Vor apărea oameni cu stele in creştet, care vor conduce Uzice şi regiunea noastră pentru fix 73 de zile. Când vor veni duşmanii lor, vor fugi peste râul Drina. Vor fi vremuri de foamete, când răul va domni. Sârbii se vor lupta între ei, măcelărindu-se. Duşmanul invadator se va uita la ura dintre sârbi şi va râde de noi. Apoi, printre ai noştri va apare un om cu ochi albaştri călare pe un cal alb. O stea roşie strălucește asupra creştetului său. Duşmanii cei răi îl vor vâna prin toata ţara, prin râuri şi păduri, peste mare, dar fără să-l prindă. Omul cu ochi albaştri va strânge o armată mare şi va elibera Belgradul intrând călare pe calul alb. El va izgoni duşmanii din ţară, iar Iugoslavia va fi ca niciodată de mare. Rusia va face o alianţă cu celălalt mare regat de peste ocean, şi împreună vor arde crucea încârligată, eliberând popoarele Europei.”

FAPTE ISTORICE:

1941, după ce a fost atacată de armatele naziste, Uniunea Sovietică intră în război. Ruşii sunt conduşi de “ţarul roşu”, Iosif Vissarionovici Stalin (foto, stânga). În Iugoslavia, partidul comunist condus de Josip Broz Tito, începe lupta de rezistenţă împotriva Germaniei şi Italiei, precum şi împotriva naționaliștilor sârbi şi croați care se măcelăreau unii pe alții. Simbolul partizanilor lui Tito era o stea roşie pe care o purtau mândri în dreptul inimii. Tito avea ochi albaştri şi, în momentul eliberării Belgradului, a intrat în capitala sârbilor călare pe un cal alb. Primul teritoriu eliberat de partizanii lui Tito este oraşul Uzice, după o lupta de 73 zile. Războiul de gherilă între partizanii sârbi si soldații Reich-ului a durat 4 ani de zile, timp in care Tito (foto, jos) a fost vânat prin păduri, râuri şi  pe mare.

1945, Iugoslavia este complet eliberată, iar Tito intră în Belgrad călare pe un armăsar alb. El se instalează în Palatul Regal Sârb. Germania nazistă este zdrobită.

“Omul cu ochi albaştri şi cu stea roşie deasupra capului, va rupe lunga relație de dragoste între noi şi fraţii noştri ortodocşi, ruşii. El nu le va fi recunoscător faptului că ei l-au ajutat să stea pe tronul nostru. O duşmănie mare va izbucni între noi şi ruşi. Vor fi ceva vărsări de sânge la noi in tara. Dar rănile se vor vindeca repede şi noi vom fi din nou fraţi cu ruşii, dar nu vom mai fi fraţi sinceri, ci doar de formă. Pretinzând binele celuilalt, nu vom înţelege de ce ne-am înşelat si minţit reciproc.“ FAPTE ISTORICE:

1948, Tito nu vrea ca Iugoslavia să devina unul dintre statele marionetă ale Uniunii Sovietice. El rupe brusc legăturile politice cu Stalin, omul care l-a format politic în anii 1920 şi l-a trimis înapoi în Iugoslavia să organizeze un partid comunist. Tito îşi epurează violent partidul de membrii care se opuneau deciziei sale, mulți fiind executați în cadrul acestui proces politic. 1954, în anul imediat următor morții lui Stalin, relațiile politice şi economice dintre Iugoslavia şi U.R.S.S. sunt restabilite, fără sa mai fie “sincere ca odinioară”.

Profeţii cu privire la perioada de după cel de-al doilea Război Mondial

“După Marele Război, pacea va domni în lume. Multe ţări noi vor apărea, cu oameni negri, albi, roşii şi galbeni. Va fi formată o curte internațională care nu le va permite ţărilor să se lupte între ele. Această curte va fi deasupra tuturor regilor. Când se va stârni un război, curtea va judeca, încercând să transforme ura şi măcelărirea în dragoste şi pace. Norocoşii care vor trăi să vadă acele timpuri vor fi fericiți. Vor exista câteva războaie în jurul regatului lui Israel, dar mai devreme sau mai târziu, va fi pace şi acolo. În aceste războaie, fraţii se vor lupta între ei, vor face pace, dar se vor urî pe ascuns. Toate războaiele mici vor fi stârnite de împărățiile mari, din ură si răutate… Regatul sârb va fi puternic, iubit şi respectat de toți. Sârbii vor munci în toata Europa, iar lumea va fi mulțumită de ei. Oamenii vor mânca pâine albă, făcută din faină albă si bogată. Toata lumea va călări căruțe de fier, fără boi sau cai. Oamenii vor călători în ceruri. În Uzice vor fi multe fabrici, iar sârbii vor lăsa munca câmpului pentru a veni să lucreze în aceste fabrici. La început le va plăcea mult, dar îşi vor aduce aminte de pământurile lor şi se vor întoarce acolo. Serbia o va duce cel mai bine, atâta timp cât va fi la putere omul cu ochi albaştri călare pe cal alb, cel care va aduce în Serbia, un fel de nouă religie. El va urca pe tronul nostru şi va trăi o viaţă lungă până aproape de 100 ani. Lui îi va plăcea mult vânătoarea şi, intr-o zi, va cădea jos de pe cal şi îşi va pierde un picior. De la acea rană va muri, nu de bătrâneţe.”

FAPTE ISTORICE:

În mod simplu, dar deosebit de precis, viziunile lui Tarabic descriu viața din Iugoslavia de după 1945. Tito a venit in Serbia din Croația, împreuna cu o noua religie – comunismul. Tito a suferit de diabet, iar în timpul unei vânători a căzut de pe cal, s-a accidentat grav, iar medicii au fost nevoiți să-i amputeze piciorul. Din acel moment, sârbii nu au contenit sa afirme îngrijorați că “Iugoslavia este cu un picior în groapă.” Tito a murit la 87 de ani.

„Părintele meu drag, când după cel de-al doilea Mare Război, lumea va începe sa trăiască în pace si belşug, dar toate acestea vor fi doar o mare şi amară amăgire, pentru că mulţi îl vor uita pe Dumnezeu şi vor preamări doar omeneasca lor deşteptăciune deşartă… Si ştii bine, părinte, ce este deşteptăciunea omeneasca faţă de Dumnezeu? Nici măcar o singură picătură în ocean… Oamenii vor plăsmui o cutie, un fel de maşinărie cu imagini mişcătoare, însă ei nu vor fi în stare să vorbească cu mine care voi fi mort pe atunci, chiar dacă această maşinărie cu poze va fi mai aproape de cealaltă lume. Cu aşa maşinărie, omul va putea sa vadă tot ce se întâmplă oriunde în lume.

Oamenii vor găuri pământul în adâncuri ca să scoată aur negru, care le va da lumină, iuţeală şi putere, iar pământul va plânge ca a fost secătuit. Cu toate acestea adevărata putere se va afla pretutindeni în jurul oamenilor. «Vino sa mă iei! Nu vezi că mă aflu aici în jurul tău?» va striga puterea, dar oamenii nu o vor auzi. Numai după multe veri, oamenii işi vor aminti de marea putere, şi atunci îşi vor da seama ce proşti au fost să sape mine în pământ. Acestă putere se află şi înlăuntrul oamenilor, dar va trece multă vreme până când ei o vor descoperi şi o vor folosi.”

FAPTE ISTORICE:

Tarabic profeţeşte Planul Marshall, materialismul şi ateismul secolului XX, apariția televizorului şi a calculatorului, criza petrolului şi ecosoluţiile de energie alternativă – turbinele eoliene si panourile solare.

Profeţii uluitoare despre viitorul omenirii

„Atunci oamenii vor fi în stare să trăiască mult fără să se cunoască pre sine. Vor fi mulți oameni învăţaţi care vor crede că toate cărţile lor le vor da voie să ştie şi să facă totul. Asta va fi un mare obstacol pentru adevărata cunoaştere. Când oamenii vor ajunge la adevărata cunoaştere, işi vor da seama în ce minciună i-au dus aşa-zişii lor învăţaţi, iar când se va întâmpla asta, oamenii vor fi trişti că nu şi-au dat seama mai devreme, deoarece cunoaşterea este atât de simplă…

Sufletele oamenilor nu vor fi posedate de Satana, ci de ceva mult mai rău. Ei vor crede că vedeniile şi minciunile lor sunt adevărul adevărat. În capetele lor nu va mai fi loc pentru adevăr. Oamenii vor începe să urască aerul curat şi frumuseţea Dumnezeiască a naturii şi se vor ascunde în oraşe urâte cu aer otrăvitor. Nimeni nu-i va forţa să aleagă asta, ci o vor face din proprie voinţă. Va fi imposibil să-i deosebeşti pe barbaţi de femei. Toţi se vor îmbrăca la fel, femeile vor avea pantaloni precum bărbaţii. Această nenorocire va veni din alte ţări şi va sta mult la noi. Un mire îşi va lua mireasa fără să fie sigur ca e femeie din naştere. Se vor naşte din ce în ce mai mulţi copii care nu vor şti cine le sunt taţii.

Întreaga lume va fi potopită de o boală nemaivăzută şi nimeni nu va fi în stare să-i găsească leacul. Toţi doctorii vor striga ca ei ştiu, că sunt deştepţi şi învăţaţi, dar nu vor fi în stare de nimic. Adevăratul leac îl vor găsi cu ajutorul lui Dumnezeu, înlăuntrul lor şi peste tot în jurul lor…

Oamenii vor călători în alte lumi, dar vor găsi acolo doar deşerturi fără de viața, şi vor gândi în trufia lor că ei cunosc mai multe decât Domnul însuşi. Oamenii vor călători în jurul stelelor şi Lunii, dar nu vor găsi viaţa la fel de frumoasă ca cea de aici. Vor găsi alte feluri de viața, dar ei nu vor fi în stare să le înțeleagă.

Cu cât oamenii vor cunoaște mai multe, cu atât va fi mai puţină dragoste între ei. Ura dintre ei va fi atât de mare încât le va păsa mai mult de micile lor maşinării, decât de rudele şi prietenii lor iubiţi. Oamenii vor avea mai multă încredere în micile lor maşinării care le vor fura libertatea, decât în frații şi vecinii cu care se înconjoară. Cei care vor citi si învăţa cărţi cu numere, se vor crede mai învăţaţi şi mai înţelepţi decât restul oamenilor. Aceşti aşa-zişi oameni înţelepţi îşi vor lăsa vieţile conduse de calcule şi socoteli, şi vor trăi doar după cum le spun numerele. Printre învăţaţii aceştia vor fi deopotrivă oameni buni şi oameni răi. Aceşti învăţaţi răi vor face lucruri rele şi groaznice, vor otrăvi aerul şi apa şi vor împrăştia mizerii peste mări, râuri şi pământuri, iar mulți oameni nevinovați vor muri de felurite boli necunoscute. Oamenii buni şi înţelepţi vor vedea că munca şi eforturile lor nu valorează un singur ban şi vor privi neputincioşi la distrugerea lumii. În loc să caute înţelepciunea în maşini, numere şi socoteli, oamenii buni se vor îndrepta spre rugăciune şi meditaţie. Când cei mulţi se vor apuca să mediteze, vor fi mai aproape de înţelepciunea lui Dumnezeu, dar va fi prea târziu, pentru că cei răi vor otrăvi lumea, iar oamenii vor pieri pe capete. Atunci, oamenii vor fugi cu miile din oraşe înapoi la ţară. Vor căuta munţii cu trei cruci, şi acolo înlăuntrul lor, vor putea, în sfârşit, să bea apă şi să respire aer curat. Cei care se vor salva pe ei şi pe familiile lor, vor avea de suferit, deoarece o mare foamete va apare. Va fi mâncare şi băutură cu nemiluita în oraşe, dar va fi toată otrăvită. Mulţi o vor mânca, fiindcă foamea le va lua minţile, dar vor muri pe loc.

Cei care vor posti până la sfârşit vor scăpa cu viaţă, deoarece Domnul se va uita după ei şi ei vor fi aproape de Domnul. (Posibil ca munții cu trei cruci să fie în egală măsură adăposturi antiatomice, pe uşa adăposturilor de acest fel este zugrăvit un semn asemănător a trei cruci, la fel de bine pot fi nişte munți deasupra cărora va apare semnul celor trei cruci). Numai o singură ţară, aflată la capătul Pământului şi înconjurată de mare şi la fel de întinsă ca Europa, va trăi în pace şi făra de necazuri. Cei care vor fugi şi se vor ascunde în munții cu trei cruci, se vor afla la adăpost şi vor scăpa cu viaţă, care mai apoi, va fi plină de fericire, bunăstare şi dragoste, pentru că nu vor mai fi nicicând războaie.”

Sursa: http://www.descopera.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *