Puterea minții – cel mai puternic medicament

puterea mintii

loading...

În ultimele decenii, a existat o revoluție în modul în care ne percepem corpul. Ceea ce pare a fi un obiect, o structură anatomică tridimensională, este de fapt un proces, un flux constant de energie și informație.

Să luăm în considerare faptul că exact în acest moment, la nivelul corpului tău au loc transformări bazate pe schimburi de atomi și molecule cu restul universului și asta se întâmplă mai repede decât ți-ai schimba hainele. De fapt, corpul pe care îl aveți chiar acum când citiți acest articol, nu este același corp cu care te-ai trezit de dimineață sau chiar același pe care l-ați avut acum câteva minute.

Cele cincizeci de trilioane de celule din corpul tău comunica în mod constant una cu alta în timp ce inima continua să bată, mâncarea se digeră, toxinele se elimină, vă protejează de infecții și de boli și realizează nenumărate alte funcții care te mențin în viață. În timp ce aceste procese pot părea scăpate de sub controlul tău conștient, sute de studii au arătat că nimic nu deține mai multă putere asupra corpului decât mintea.

Actul gândirii se bazează pe chimia creierului. Fiecare gând, senzație și emoție creează o moleculă cunoscută ca neuropeptidă. Neuropeptidele călătoresc în tot corpul și se agață de partea receptoare a celulelor și neuronilor. Creierul preia informația, o convertește în substanțe chimice și lasă corpul să știe dacă există dezastru în lume sau un motiv de sărbătoare. Corpul tău este influențat în mod direct de aceste molecule, desigur, prin fluxul sanguin, oferind efectul energetic indiferent de ce crede și simte creierul tău.

Când spui „Am o inimă tristă„, atunci ai literalmente o inimă tristă. Dacă am putea privi în interiorul inimii, am găsi-o afectată de molecule care cauzează stres și daune, cum ar fi cantități excesive de adrenalina și cortizol. Dacă spui: „Sunt plin(a) de bucurie„, un om de știință ți-ar putea analiza pielea și ar găsi-o plină cu neuropeptide care ar putea avea efecte antidepresive și care pot întări sistemul imunitar. Dacă spui: „Mă simt fericit și plin de viață” și ți s-ar face analize de sânge, s-ar găsi un nivel ridicat de interleukină și interferon care sunt remedii puternice împotriva cancerului.

Soluții spirituale
Expansiunea conștiinței

Una dintre cheile de valorificare a acestei puteri potențiale nelimitate a minții este de a expansiona conștiința. Atunci când conștiința ta este contractată, fluxul de energie și informație în corp este împiedicat. Ai tendința de a rămâne blocat în emoții toxice, cum ar fi regretul, resentimentele și autocompătimirea. Obiceiurile nocive, cum ar fi mâncatul excesiv și sedentarismul, sunt astfel ușor dobândite. Bucla de feedback intre mintea și corp devine negativa, iar stresul poate interveni și el.

Pe de altă parte, atunci când vă expansionați conștiința, energia curge liber. Sunteți mai flexibili, echilibrați și creativi. Vedeți lumea cu mai multă compasiune și înțelegere. Aveți mai multă energie și sunteți deschiși noilor posibilități. La acest nivel de conștiință, aveți toată puterea de care ați putea avea nevoie pentru a crea o nouă realitate – o realitate de sănătate și bunăstare vibrantă.

Există mai multe instrumente practice care vă pot ajuta să vă extindeți conștiința, inclusiv meditația și starea de prezență. În plus, o abordare conștientă de sine a viații ar include următoarele sugestii, elaborate de Deepak Chopra împreună cu Dr. Rudy Tanzi în cartea Super Brain:

Trăiește viața cu pasiune.
Rămâi deschis în fața vieții cât poți de mult.
Nu-ți crea limite prin credințe rigide și prejudecăți.
Nu respinge prin negare ceea ce vine spre tine.
Analizează alte puncte de vedere, ca și cum ar fi ale tale.
Asumă-ți responsabilitatea pentru a face alegeri conștiente.
Lucrează pe blocaje psihologice, cum ar fi rușinea și vinovăția – acestea colorează în mod fals realitatea.
Eliberează-te emoțional – să fie rezistent emoțional este cea mai bună apărare împotriva rigidității.
Nu ține secrete – acestea creează în psihic zone întunecate.
Fii dispus să te redescoperi în fiecare zi.
Nu regreta trecutul și nu-ți fie teamă de viitor. Asta aduce nefericirea.
Conștientizarea nu este pasivă. Aceasta conduce în mod direct la acțiune (sau inacțiune). Pe măsură ce îți extinzi conștiința, vei găsi în mod natural puterea infinită a minții de a creea o sănătate mai bună, fericire și dragoste în viața ta.

Sursa: suntsanatos.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *