Regretele pe care le au oamenii înainte să moară, dezvăluite de o asistentă medicală

regrete

loading...

Regretele pe care oamenii le au înainte să moară, uimitor de comune, au fost dezvăluite de o asistentă medicală, care a lucrat în îngrijirea paliativă. Aceasta îngrijea pacienți aduși acasă și aflați în ultimele zile de viață.

”În faţă propriei morți, oamenii reacționează diferit, astfel că aşa am învăţat să nu subestimez capacitatea cuiva de a se transpune. Unele schimbări erau fenomenale, fiecare experimenta o varietate de emoţii precum frica, negarea, remuşcarea şi în final… acceptarea. Fiecare pacient şi-a găsit pacea înainte de drumul etern”, povesteşte Bronnie Ware, într-un articol iniţial postat pe blogul ei şi mai apoi preluat de publicații din lumea întreagă.

Iată care sunt cele 5 regrete pe care le au oamenii la sfârşitul vieţii

1. Mi-aş fi dorit să am curajul să trăiesc o viaţă aşa cum eu mi-o doream, nu cum și-o doreau alții pentru mine

Acesta este poate cel mai comun regeret pe care l-au exprimat oamenii de care avea grijă. Majoritatea oameilor nu şi-au îndeplinit nici măcar jumătate din visele pe care le aveau şi multe dintre dorinţele lor au rămas neatinse. Cum ştiau că vor muri fără să mai aibă posibilitatea de a face ceva, din cauza alegerior pe care le-au făcut sau nu le-au făcut au simțit nevoia să spună asta. E important să rămânem credincioşi, căci din momentul în care ne îmbolnăvim, e prea târziu să mai schimbăm ceva. Sănătatea fizică aduce cu sine o libertate pe care nu o conştientizăm înainte să experimentăm boala..

2. Mi-aş fi dorit să nu fi devenit sclavul muncii

Acest regret a venit din partea fiecărui om pe care l-am îngrijit, povesteşte asistentă. Ei au ratat copilăria copiilor lor şi compania partenerilor de viaţă, iar în acele momente ajunseseră să regrete această alegere.

Creând mai mult spaţiu în viaţă ta, eşti mai fericit şi mai deschis către noi oportunităţi şi e posibil să trăieşti fericit şi cu mai puţini bani.

3. Mi-aş fi dorit să fi avut curajul de a-mi exprima sentimentele

Foarte mulţi oamei îşi suprimă sentimentele, doar pentru a păstra o aparentă pace cu ceilalţi. Ca rezultat, ei acceptă o existenţa mediocră şi nu devin cei care ar putea deveni cu adevărat.

Mulţi oameni dezvoltă boli din cauza sentimentelor neexprimate.

E adevărat, nu putem controla reacţiile celorlalţi. Cu toate acestea, chiar dacă oamenii pot reacţiona, tu trebuie să rămâi aceeași persoană sinceră.

4. Mi-aş fi dorit să stau mai mult alături de prietenii mei

Uneori, nu realizăm ce rol important joacă prietenii adevăraţi în vieţile noastre, asta până în ultimele lor zile de viaţă. Unii oameni devin atât de prinşi în activitățile zilnice, încât uită că nu au mai vorbit de mult cu un prieten. Asistenta spune că toată lumea regretă că nu a petrecut mai mult timp cu oameni dragi.

5. Mi-aş fi dorit să aleg fericirea

Este surprinzător de comun acest regeret! Oamenii nu îşi dau seama, până la sfârşitul vieţii că de fapt, să fii fericit este o alegere a fiecăruia dintre noi.

Drumurile pe care le ai în viaţă, ţin de alegerile pe care le faci. De multe ori, frica de schimbare, de ieșire din zona de confort, ne face să rămânem în situaţii care nu ne sunt favorabile şi care ne ţin pe loc.

Este viaţă ta. Alege să ți-o trăiești așa cum vrei tu, nu cum vor alții! Alege fericirea.

sursa: secretele.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *