Rețeta ta pentru Paște. Cotlete de miel rumenite la cuptor
Ingrediente:
10 cotlete duble de miel
150 ml brandy
8 linguri de ulei
3 căței de usturoi zdrobiți
3 linguri de ierburi aromatice uscate de Provence
zeama unei lămâi
sare
piper
Mod de preparare:
Se amestecă bine de tot usturoiul, ierburile aromatice, zeama de lămâie, uleiul, brandy-ul și condimentele. Se folosește amestecul rezultat pentru a marina cotletele, lăsându-le aproximativ 5 ore în frigider. Se verifică din când în când și se întorc cotletele de mai multe ori, să se pătrundă bine carnea. Se încinge cuptorul în prealabil la 200 grade Celsius. Se scot cotletele de miel din marinată, se așează într-o tavă mare de friptură și se bagă la cuptor timp de cca. 15 minute. Se stropesc cotletele din când în când cu marinată. Se aprinde apoi și grill-ul și se prăjesc cotletele timp de 7 minute pe fiecare parte.
Sursa: Bucătăria la îndemâna oricui, Colecția Gastronomică
Sursa foto: adihadean.ro