Rețeta zilei: Penne cu carne tocată și sos de roșii
Ingrediente folosite
- 400 g penne
- 2 buc piept de pui
- 3 lg ulei de masline
- 2 lg sos de soia
- sare, piper
- 1 cutie rosii in sos
- 1 cana cu apa
- 2 foi de dafin
- 100 g branza de capra
Mod de preparare:
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se strecoara, fara a le trece prin jet de apa.
Se spala pieptul de pui, se dezoseaza, apoi se toaca.
Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga. Se adauga carnea tocata si se lasa la calit pana se albeste. Se pune sosul de soia, se amesteca putin, apoi se toarna apa si rosiile cu sosul. Se amesteca bine, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se pun foile de dafin si se lasa totul sa fiarba circa 15-20 de minute la foc potrivit, amestecandu-se din cand in cand.
La final se scot foile de dafin, apoi se pun pastele fainoase. Se amesteca bine pana se omogenizeaza, se presara deasupra branza de capra, se acopera cratita si se mai lasa inca 5 minute la foc mic.
Se servesc calde!
Sursa: bucataras.ro