Rezultatele unui nou studiu științific arată clar. Află care sunt efectele chimioterapiei asupra organismului uman

chimioterapie

loading...

Chimioterapia ar putea permite cancerului sa se raspandeasca in corp si de asemenea ar putea declansa tumori mult mai agresive. O echipa de oameni de stiinta din Statele Unite a studiat impactul medicamentelor asupra pacientelor diagnosticate cu cancer de san si a descoperit ca acestea sporesc posibilitatea ca celulele tumorale sa migreze in alte zone ale corpului unde sunt aproape intotdeauna letale.

Multor paciente le este administrata chimioterapia inainte de interventia chirurgicala, insa noua cercetare sugereaza ca, desi aceasta reduce tumorile pe termen scurt, ea ar putea totodata declansa raspandirea celulelor canceroase in corp. Se crede ca medicatia toxica declanseaza un mecanism de reparare al corpului care in cele din urma stimuleaza tumorile sa devina din nou mai puternice. In plus, acesta sporeste numarul de “puncte de acces” pe vasele de sange, fapt ce permite cancerului sa se raspandeasca in organism.

Doctor George Karagiannis de la Colegiul de Medicina “Albert Einstein” din cadrul Universitatii Yeshiva din New York a descoperit ca numarul de ”puncte de acces” a crescut la 20 de paciente carora le-au fost administrate doua medicamente obisnuite in cadrul chimioterapiei. De asemenea, Karagiannis a observat ca in cazul soarecilor, chimioterapia contra tumorilor mamare a inmultit numarul de celule canceroase care circulau in corp si in plamani.

Sursa: agerpres.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *