Schimbă-ți obiceiurile și îți vei schimba viața

obiceiuri distructive

loading...

Ai anumite obiceiuri care te încetinesc sau te împiedică să avansezi așa cum ți-ai dori? Oamenii sunt ființe guvernate de obiceiuri. Ne formăm obiceiuri care ne ajută să ne modelăm viitorul.

Prin urmare, pentru a câștiga trebuie să eliminăm permanent orice obiceiuri distructive și, folosind repetiția constantă, să formăm unele noi și constructive. Este nevoie de aproximativ douăzeci și una de zile pentru a schimba un obicei – nimic mai mult! Prin efort neîntrerupt și dedicare pe această perioadă, putem face o schimbare. Dacă observi că revii la un vechi obicei nedorit, trebuie să reîncepi perioada de douăzeci și una de zile.

Se poate ca multe dintre obiceiurile tale să te fi însoțit de multă vreme. Prin urmare, pentru a le schimba va fi nefoie de perseverență. Pentru a depune eforturile necesare schimbării, va fi nevoie de convingerea ta că vrei cu adevărat noi rezultate și dedicația ta față de procesul în sine.

Unele dintre obiceiuri s-ar putea să te încurce și chiar să îți încetinească sau să îți împiedice îndeplinirea visului, a ideii tale mărețe sau a scopului tău. Trebuie să descoperi acele obiceiuri pe care trebuie să le schimbi pentru a progresa. Ia o coală de hârtie și un creion. Acum rezervă-ți timp pentru a gândi în liniște și serios, apoi scrie obiceiurile pe care vrei să le schimbi.

Iată câteva exemple de obiceiuri care ar putea fi schimbate: să permiți detaliilor lipsite de importanță să stea în calea priorităților tale, să te uiți prea mult la televizor, să nu îți aloci timp în fiecare zi pentru dezvoltarea personală, lipsa de organizare în munca zilnică și lipsa de flexibilitate în planificare. Ți se potrivește vreunul dintre aceste obiceiuri care împiedică apariția succesului? Poate că unul sau mai multe dintre acestea și multe altele de care poți fi vinovat trebuie să fie identificate, enumerate și schimbate cât mai repede posibil. Abordează mai întâi aceste obiceiuri care îți împiedică cel mai mult progresul. Cu cât începi mai curând, cu atât mai bine!

Sursa: Thomas B. Smith, „Totul depinde de tine!”, ed Amaltea

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *